Forgrep seg mot sønnen og datteren, da han slapp ut av fengsel etter overgrepsdom

Nå er Gjøvik-mannen (47) dømt til ti års forvaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag falt dommen mot den 47 år gamle mannen fra Gjøvik. Gjøvik Tingrett fant det bevist at mannen hadde forgrepet seg mot sine to små barn siden de henholdsvis åtte og ti år.

- Råskap I dommen vises det til «råskapen» forbrytelsene er utført med: «Til tross for høylytt uttrykk for smerte fra fornærmede fortsatte han sine gjerninger», skriver retten.

Nettopp på grunn av gjentakelsesfaren blir 47-åringen dømt til forvaring i ti år. I tillegg er han dømt til å betale 600 000 kroner i oppreisning til sine to barn.

- Skuffet Mannen har ennå ikke bestemt seg for om han vil anke dommen eller ikke, opplyser 47-åringens advokat Camilla Kyllo til Dagbladet.

- Han er skuffet over at han er dømt til forvaring. Vi argumenterte for at en lengre tidsbestemt straff var tilstrekkelig for denne saken, sier Kyllo. 47-åringen erkjente straffeskyld i saken.  

Dømt tidligere Gjøvik-mannen begynte å forgripe seg mot de to barna sine da sønnen var åtte og datteren var ti år. 47-åringen er to ganger tidligere dømt for seksuelle overgrep.

 I 2001 ble han dømt for å ha forgrepet seg på en utviklingshemmet gutt «som hadde et avhengighetsforhold» til ham. I 2010 ble han dømt for å ha utnyttet en annen gutt som «hadde et så nært forhold til han at han kalte han onkel, også han lettere psykisk utviklingshemmet»

I begge disse to sakene mener mannen selv at han ble feilaktig dømt, og at han er uskyldig.

Løslatt - begikk nye ovegrep Det tok ikke lang tid etter at han ble løslatt for de første overgrepene før han startet å forgripe seg mot sine to små barn. Fire år etter at han ble løslatt fra den første dommen begynte han å foregripe seg på datteren og sønnen. I tillegg foregrep han seg mot en annen gutt, et forhold han ble dømt for i 2010.

I dommen kommer det fram at overgrepene fortsatt med en gang han ble løslatt. «I forbindelse med at han ble løslatt etter fengsling i saken i 2008 fortsatt overgrepene med en gang han var hjemme igjen», står det i dommen.

De skriver videre at han blant annet utnyttet sønnen på et toalett på en jernbanestasjon. Dette var i forbindelse med samvær hvor barneverntjenesten i utgangspunktet skulle hatt tilsyn.

- I konstant frykt Gjøvik Tingrett viser til at det er spesielt alvorlig at det var faren som begikk overgrep mot sine egne barn:
«Handlingene skjedde i barna eget hjem mens de var så unge at de ikke klarte å komme seg ut av situasjonen. Barna levde med konstant frykt i hverdagen og visste ikke hva som ville skje. De følte også skyld og skam og deres lojalitet ble utnyttet på det groveste».

I tillegg til seksuelle overgrep ble også mannen dømt for trusler og vold mot sine to små barn. Blant annet skal han ha slått og sparket sønnen og truet med at han ville kaste sønnen «ned i møkkakjelleren i fjøset» og kaste sønnen «foran toget», hvis han ikke gjorde som han sa.

Også datteren ble slått og truet og fikk beskjed om at hun «skulle angre på at hun var født dersom hun ikke gjorde som han sa».