Forgrep seg på venninne ved å utgi seg som mannlig kreftpasient. Dømt til åtte års fengsel

«Manipulerende, svikefull, kalkulerende og en svært bestemt ung kvinne».

NEKTET STRAFFSKYLD: Gayle Newland (25) nektet straffskyld da Chester Crown Court behandlet overgrepstiltalen mot henne i september. HUn ble funnet skyldig i tre tilfeller av overgrep, men straffeutmålingen ble utsatt som følge av en psykiatrisk vurdering. Hun ble til slutt dømt til åtte års fengsel. Foto: NTB Scanpix
NEKTET STRAFFSKYLD: Gayle Newland (25) nektet straffskyld da Chester Crown Court behandlet overgrepstiltalen mot henne i september. HUn ble funnet skyldig i tre tilfeller av overgrep, men straffeutmålingen ble utsatt som følge av en psykiatrisk vurdering. Hun ble til slutt dømt til åtte års fengsel. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For drøye to måneder siden måtte Gayle Newland forklare seg i Chester Crown Court, der hun sto tiltalt for å ha seksuelt misbrukt ei venninne.

15. september ble hun funnet skyldig og dømt for tre tilfeller av seksuelt overgrep, og nå er straffeutmålingen klar.

25 år gamle Newland fengsles i åtte år for overgrepene, melder The Independent i dag.

Bakgrunnen for dommen er at Newland utga seg for å være en mannlig kreftpasient, og den fornærmede har fortalt at de to hadde sex ved flere anledninger, men hun så først ikke at det var venninnen.

«Svært manipulerende» Gayle Newland ble dømt for tre tilfeller av seksuelle overgrep mot kvinnen i hennes leilighet, men ble frikjent for flere liknende overgrep som det ble hevdet hun hadde begått mot offeret på et hotell i byen.

Dommer Roger Dutton karakteriserte overgrepskvinnen Newland som en «intelligent, besettende, svært manipulerende, svikefull, kalkulerende og svært bestemt ung kvinne».

Ved de tidligere høringene hadde dommeren advart kvinnen om at fengsel var uunngåelig, men utsatte avgjørelsen om straffeutmåling på bakgrunn av rapporter om tiltalte Newland hadde alvorlige personlighetsforstyrrelser.

Newland hadde klart å overbevise offeret at hun var en kreftpasient som skammet seg såpass over arrene sine at han ikke ville at hun skulle se ham - og at de derfor hadde samleie mens den fornærmede hadde bind for øynene.

Ble venner på nett Det hele begynte i 2011 da den fornærmede fikk en venneforespørsel på Facebook fra en mann som kalte seg «Kye Fortune». Han sa at han var halvt filippinsk og halvt latinamerikansk, og de utviklet etter hvert et vennskap over internett.

«Fortune» fortalte at han på et tidligere tidspunkt hadde vært involvert i en bilulykke, og at legene under behandling av skadene hadde funnet ut at han hadde en svulst på hjernen. På grunn av sin tilstand var «han» dermed ikke i stand til å møte henne.

- Han sa hvor mye jeg hadde hjulpet ham med sykdommen, og at det var et tegn på at vi burde gifte oss og få barn. Vi skulle gjøre alt, forklarte den fornærmede kvinnen i avhør hos politiet.

Merket at noe var galt De to møttes på et hotell i Chester, og Fortune skal ha oppfordret kvinnen til å ta på seg en sovemaske og et skjerf for øynene slik at hun ikke skulle legge merke til nerve- og muskelskadene han hadde fortalt om.

Offerets påstand var at de to skal ha hatt sex, og dette gjentok seg ved fem anledninger helt til Fortune skulle komme hjem til kvinnen. Det var her hun merket at noe var galt.

-  Noe i meg sa «ta av deg masken», så jeg gjorde det. Hun bare sto der, og jeg kunne ikke tro det. Hun skjulte ansiktet sitt i hendene, og sa «det er ikke det du tror», sier den fornærmede.

Ble venner samtidig Den tiltalte 25-åringen skal ha blitt venn med fornærmede omtrent samtidig som venneforespørselen fra Fortune dukket opp. De to studerte sammen på universitetet i Chester. 

Hun sa også at 25-åringen fortalte at hun kjente Fortune.

Under møtene skal den tiltalte ha teipet brystene sine, gått med hatt og brukt en dildo for å opprettholde renkespillet.