Forhandler for å rekke Stones-konserten

Stones-fan og forhandlingsleder for KS, Per Kristian Sundnes, må avklare lønnsoppgjøret innen mandag ettermiddag om han skal få med seg heltenes konsert.

Konsertklar: KS-leder Per Kristian Sundnes gleder seg til Stones-konsert mandag. Skal han rekke den kan ikke forhandlingene gå for langt på overtid mandag. Hans kanskje argeste motstander,  Unios Ragnhild Lied (t.h.), skal etter det Dagbladet kjenner til ikke på Stones-konserten. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Konsertklar: KS-leder Per Kristian Sundnes gleder seg til Stones-konsert mandag. Skal han rekke den kan ikke forhandlingene gå for langt på overtid mandag. Hans kanskje argeste motstander, Unios Ragnhild Lied (t.h.), skal etter det Dagbladet kjenner til ikke på Stones-konserten. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Egentlig er meklingsfristen i offentlig sektor ved midnatt natt til mandag, men mange forventer at meklingen vil gå langt på overtid mandag. Blir de ikke enige vil drøyt 30 000 offentlig ansatte kunne bli tatt ut i streik.

Per Kristian Sundnes er forhandlingsleder for KS og leder forhandlingene på vegne av alle landets kommuner, bortsett fra Oslo. Han har en annen frist å forholde seg til enn de andre rundt bordet.Dagbladet vet at Sundnes har billetter til Rolling Stones - konserten mandag kveld og skal han rekke den må det komme en eller annen avklaring innen mandag i 18-tiden. Kanskje setter han på låta «You can´t allways get what you want» for å få partene til å nærme seg hverandre?

- Ja dette er den store spøken i forhandlingsrommet. Nå har vi et ekstra tak på ham, sier en kilde i en av arbeidstakerorganisasjonene til Dagbladet.

Sundnes besvarte ikke Dagbladets henvendelse i går.

Skoleferie-krangel Kommer de ikke til enighet i kommuneoppgjøret vil det bety at 16 990 arbeidstakere i norske kommuner vil gå ut i streik. I tillegg til penger er den såkalte arbeidstidsavtalen for norske lærere den harde nøtta å knekke for forhandlerne i år.KS ønsker mer fleksibilitet fra lærernes side slik at de for eksempel kan gå på kurs og ta videreutdanning i skoleferien. Kravet har blitt blankt avvist tidligere:- Arbeidstidsordningen er ikke til salgs for penger, sa Unio-leder Ragnhild Lied til Dagbladet da forhandlingene startet opp.Dagbladet får imidlertid opplyst fra kilder at det nå kan komme endringer i denne avtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer