Forhandler med busskaprere

Det forhandles nå med kaprerne etter at en russisk buss med 41 gisler i dag tidlig ble kapret i Sør-Russland. Minst ni gisler er løslatt, mens sjåføren og en politimann er skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tungt bevæpnede menn - trolig tsjetsjenske separatister - holder gislene fanget i bussen, melder BBC. En russisk anti-terroristgruppe forhandler med kaprerne på stedet.

Bussen hadde 41 passasjerer ombord, og ble kapret i 7-tida i dag tidlig lokal tid. Blant gislene var et ukjent antall barn.

Til flyplassen

Bussen var på vei fra byen Nevinnomyssk i nærheten av regionshovedstaden Stavropol. Bussen kjørte i retning Tsjetsjenias hovedstad Groznyj.

Kaprerne krevde å bli kjørt til den lokale flyplassen i Mineralniye Vody. Flyplassen ble umiddelbart stengt, og bussen ble stoppet i en veisperring på vei ut til flyplassen.

To skutt

Bussjåføren skal ifølge BBC ha blitt skutt og kastet av bussen. Også en fungerende politisjef i Nevinnomyssk ble skutt da han forhandlet med kaprerne. Begge to ble skadd.

Minst ni gisler er løslatt.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax ble gislene løslatt da bussen ble stanset i veisperringen.

BBC siterer Interfax på at kaprerne krever løslatelsen av fire tsjetsjenske som er fengslet etter å ha kapret et fly i 1994.

Tsjetsjenske opprørsledere har fordømt kapringen.