Forhandler med busskaprere

Det forhandles nå med kaprerne etter at en russisk buss med 41 gisler i dag tidlig ble kapret i Sør-Russland. Minst ni gisler er løslatt, mens sjåføren og en politimann er skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tungt bevæpnede menn - trolig tsjetsjenske separatister - holder gislene fanget i bussen, melder BBC. En russisk anti-terroristgruppe forhandler med kaprerne på stedet.

Bussen hadde 41 passasjerer ombord, og ble kapret i 7-tida i dag tidlig lokal tid. Blant gislene var et ukjent antall barn.

Til flyplassen

Bussen var på vei fra byen Nevinnomyssk i nærheten av regionshovedstaden Stavropol. Bussen kjørte i retning Tsjetsjenias hovedstad Groznyj.

Kaprerne krevde å bli kjørt til den lokale flyplassen i Mineralniye Vody. Flyplassen ble umiddelbart stengt, og bussen ble stoppet i en veisperring på vei ut til flyplassen.

To skutt

Bussjåføren skal ifølge BBC ha blitt skutt og kastet av bussen. Også en fungerende politisjef i Nevinnomyssk ble skutt da han forhandlet med kaprerne. Begge to ble skadd.

Minst ni gisler er løslatt.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax ble gislene løslatt da bussen ble stanset i veisperringen.

BBC siterer Interfax på at kaprerne krever løslatelsen av fire tsjetsjenske som er fengslet etter å ha kapret et fly i 1994.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer