Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forhandler med busskapreren

Politiet har fått kontakt med den væpnede mannen som kapret en rutebuss i Bremen i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere hundre kilometer langs motorveiene A-27 og 2 med en hale av politibiler og helikoptere etter seg, stanset den røde og hvite bybussen mellom Hannover og Hildesheim.

Bussen ble stanset av en bilkø på motorveien, og politiet har opprettet kontakt med kapreren på hans mobiltelefon. Mannen stilte som betingelse for samtaler at alle politifolk måtte holdes langt unna. Han har også bedt om mat og vann.

Det var klokka 9.40 at mannen gikk på bussen i Bremen, truet bussjåføren med et våpen og tvang ham til å kjøre ut på motorveien. Senere ble tre passasjerer sluppet av.

Ifølge de tre som ble slapp ut, er mannen rundt 25 år gammel og har et «sydlandsk» utseende, noe som i Tyskland gjerne betyr noen med opprinnelse i middelhavsområdet.

For to uker siden ble en buss kapret av en bankraner i Berlin. Han ble arrestert da politiet stormet bussen etter fem timer. Kapreren ble skadd, men to gisler slapp fra hendelsen.

NTB

POLITIET PÅ HJUL: Sivile politibiler forfølger den kaprede bussen på motorveien ut fra Bremen i Tyskland. Kapreren skal være i 20-årene, og politiet har nå begynt forhandlinger med ham. Det er ikke kjent hva motivet for kapringen er.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media