- Forhandler med piratene nå

Familien Quist Johansen støttes av somaliske landsbyboere som er i harnisk fordi piratene har kidnappet barn.

<strong>FANGET:</strong> Den danske familien Quist Johansen består av mamma Birgit Marie, pappa Jan og barna Rune (17), Hjalte (15) og Naja (13). Deres seilbåt «ING» ble kapret i Adenbukta torsdag 24. februar.
Foto: Privat
FANGET: Den danske familien Quist Johansen består av mamma Birgit Marie, pappa Jan og barna Rune (17), Hjalte (15) og Naja (13). Deres seilbåt «ING» ble kapret i Adenbukta torsdag 24. februar. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Akkurat nå pågår det forhandlinger med piratene i fjellandsbyen Hul-Anod i den somaliske Puntland-regionen, melder danske bt.dk.

Målet er å få piratene til å frigi den danske familien Quist Johansen og de to gjestene som seilte med dem da de ble kapret og tatt som gisler av piratene i Adenbukta 24. februar.

Demonstrerer Det er borgermesteren i byen Bandarbeyla som forteller at representanter for myndighetene i Puntland oppsøkte piratene tidlig i dag morges.

- De vil ikke møte meg, så vi har sendt andre av sted. De skal forsøke å overtale piratene til å løslate danskene slik at de kan komme hjem, sier Said Adam Ali til bt.dk.

Han kan fortelle at både folk og myndighetene i området er opprørt over at piratene denne gangen har tatt barn til fange. Utenom mamma og pappa Birgit Marie og Jan, er barna Runa (17), Hjalte (15) og Naja (13) holdt som gisler. De hadde med seg gjestene Daniel og Nikolaj på turen da de ble tatt.

- Det har vært demonstrasjoner over kidnappingen blant lokalbefolkningen, og folk er veldig sinte over at de har tatt barn. Lokalbefolkningen er bekymret over at det kan skje noe med barna, sier borgermesteren til den danske avisen.

Omringet av soldater Den lille landsbyen der piratene holder til er nå omringet av soldater. Disse står klare til å rykke inn, men er foreløpig beordret til å forholde seg i ro på oppfordring fra gislenes familier hjemme i Danmark.

Og det kan være en klok avgjørelse. For under en måned siden gikk amerikanske styrker til angrep på somaliske pirater som holdt en familie som gisler i samme området. Det endte med at hele familien måtte bøte med livet. Ifølge amerikanske styrker ble gislene drept av de somaliske piratene idet de prøvde å frigjøre dem.

- Nå blir det forhandlet med piratene, og jeg tror at de alle vil bli løslatt på et tidspunkt, sier borgermester Said Adam Ali.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer