Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forhandler om å gå bort fra eget forslag - vil ikke si hva hun får

Venstre-leder Trine Skei Grande innrømmer at partiet er i tenkeboksen, men avviser at det er aktuelt å hestehandle bort endringer i statsborgerloven mot raskere bosetting av asylbarn.

Trine Skei Grande (V). Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
Trine Skei Grande (V). Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen skal Venstre diskutere om de skal gå bort fra sitt eget forslag om å frata UDI muligheten til å tilbakekalle statsborgerskap.

Før helga skrev VG nemlig at partiet har blitt tilbudt en avtale om at asylbarn som bor på mottak skal bosettes raskere, mot at de trekker sin støtte til endringsforslaget fra Ap, Sp, SV, KrF og Venstre.

- På møtet i morgen skal vi snakke i gruppa om hvordan vi skal finne en best mulig løsning for denne gruppen mennesker, og vi synes ikke vi har kommet langt nok med Ap, så derfor går vi nå en ekstra runde med regjeringen, bekrefter Venstre-leder Trine Skei Grande.

Hva som konkret diskuteres, vil hun ikke si, men hun tror ikke partiet vil ha konkludert endelig etter morgendagens møte.

- Det vi kommer til å finne ut på gruppemøtet i morgen er ikke nødvendigvis hva vi mener, men hva vi vil prøve å forhandle videre om, sier Venstre-lederen, som ikke vil kommentere saken nærmere.

Avviser byttehandel

Det stemmer imidlertid ikke at partiet hennes nå er blitt tilbudt en byttehandel lik den VG skisserte før helga, påstår Venstre-lederen.

Hun understreker at det er uaktuelt for Venstre å «bytte» endringer i statsborgerloven mot raskere bosetting av asylbarn.

- Vi blander ikke de to sakene. Jeg vet ikke hvor dette har oppstått. Det er helt uaktuelt for oss å blande de to sakene, og vi kommer alltid til å prøve å jobbe hardt for å finne best mulig løsning for denne gruppa, sier Skei Grande og sikter til personer som blir fratatt statsborgerskapet sitt.

Bare delvis beroliget

Det beroliger bare delvis Mahad Abib Mahamud, som er talsperson for organisasjonen Annenrangs Borgere.

Han håper Venstre står fast på forslaget slik det er stilt.

- Hvis Venstre går bort fra sitt eget forslag, får ikke forslaget flertall. Det synes vi er urettferdig. De kan ikke gå i tenkeboksen på noe du selv har kommet med, sier han.

Han har sendt brev til Venstre om saken.

Der advarer han partiet mot å velge bort rettsikkerhet for norske statsborgere eller forhandle det bort.

«Vi synes ikke det er riktig å sette opp mot hverandre to ulike grupper. Den ene gruppens lykke må ikke være den andres ulykke. Det er behov for å styrke rettssikkerheten for hver av oss her i landet», skriver han i brevet.