Anne-Elisabeth Hagen-forsvinningen

- Forhandler på norsk

Bistandsadvokat Holden sier familien kommuniserer på norsk med de som skal ha bortført Anne-Elisabeth Hagen.

HOLDER KONTAKT: Tirsdag ettermiddag orienterer bistandsadvokat Svein Holden og politiinspektør Tommy Brøske om den seinere tids utvikling i saken om forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen. Video: Dagbladet Vis mer

Advokat Svein Holden, som bistår familien til Anne-Elisabeth Hagen, orienterte pressen klokka 12 i dag.

Der opplyste han at motparten, som skal ha bortført Hagen, tok kontakt med familien på nytt 8. juli.

- For det første oppfatter vi henvendelsen som et klart og tydelig svar på budskap som vi formidlet til motparten i midten av mai. For det andre sies det klart at Hagen lever, men vi har ikke mottatt bevis for at det er riktig, sier Holden.

- I LIVE: Bistandsadvokat Svein Holden sier motparten hevder Anne-Elisabeth Hagen er i live, men de har ikke fått noen livsbevis. Foto: NTB scanpix
- I LIVE: Bistandsadvokat Svein Holden sier motparten hevder Anne-Elisabeth Hagen er i live, men de har ikke fått noen livsbevis. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kommunikasjon på norsk

Holden sier han er helt sikker på at det de samme personene som de har hatt kontakt med tidligere. Holden understreket at det er familien selv som forhandler med motparten.
Bistandsadvokaten gjorde også et poeng ut av at han under denne pressekonferansen ikke formidlet sitt budskap på engelsk.

- Dere la kanskje merke til at jeg denne gang ikke formidlet budskapet på engelsk, og det besvarer kanskje spørsmålet ditt, sier Holden.

Holden sier at kommunikasjonen foregår på norsk, men sier de ikke kan konkludere om den eventuelle motparten er norsk eller oppholder seg i Norge.

- De sier til familien at hun lever. Mer konkret enn det kan det ikke bli.

«Reneste terror»

Holden opplever at de kommuniserer «klart og tydelig» med motparten. Holden forteller at saken har vært en enorm påkjenning for familien.

- De ni siste månedene hvor hun har vært borte, har familien opplevd som den reneste terror. Hun er ektefelle, mor og mormor. Det er umulig å forestille seg den følelsen familien har og har hatt, sier bistandsadvokaten og tilføyer:

- Det kan vanskelig beskrives med ord. De er i en svært krevende og utmattende situasjon.