Forhandler videre om de store stridssakene

Regjeringsforhandlingene er i innspurten, men de største stridssakene er ennå ikke ryddet av veien. Det kan ta flere dager før en avtale legges fram.

FORHANDLER VIDERE: Det er snart to uker siden regjeringsforhandlingene startet på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland. Ennå er ikke samtalene sluttført. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
FORHANDLER VIDERE: Det er snart to uker siden regjeringsforhandlingene startet på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland. Ennå er ikke samtalene sluttført. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringspartiene Høyre, Frp og Venstre har forhandlet med KrF siden 2. januar. Forhandlerne hadde et håp om å legge fram en regjeringsplattform for godkjenning i partiene søndag, men allerede torsdag kunne Dagbladet melde at denne interne fristen så ut til å ryke.

I stedet ble partienes besluttende organer bedt om å holde seg i beredskap for møter mandag, men nå utelukkes også dette. Etter det Dagbladet får opplyst vil en avtale tidligst kunne bli lagt fram tirsdag, men det kan også bli onsdag eller enda senere ut i neste uke.

Det var NRK som søndag først slo fast at de planlagte partimøtene på mandag var blitt utsatt.

Mye gjenstår

KrFs forhandlingsdelegasjon fikk lørdag ettermiddag besøk av partiets såkalte referansegruppe, som blant annet består av partileder Knut Arild Hareide og parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan.

KrF-delegasjonen som forhandler på vegne av partiet med nestleder Kjell Ingolf Ropstad i front, bruker denne referansegruppa til å avklare viktige spørsmål og orientere seg om hvor langt man kan gå i kompromisser med de øvrige partiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer