Forhandler videre på overtid - tør ikke anslå når de blir enige

Budsjettforhandlingene mellom de borgerlige partiene fortsetter på overtid tirsdag, og ingen tør å love at de kommer fram til en budsjettenighet i dag heller.

FORHANDLER: I fjor kranglet de borgerlige budsjettkameratene så busta føyk før de klarte å komme til enighet om et statsbudsjett for inneværende år. Nå virker det å gå atskillig roligere for seg. På bildet er de finanspolitiske talsmennene (fv) Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Terje Breivik (V) og Nikolai Astrup (H). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORHANDLER: I fjor kranglet de borgerlige budsjettkameratene så busta føyk før de klarte å komme til enighet om et statsbudsjett for inneværende år. Nå virker det å gå atskillig roligere for seg. På bildet er de finanspolitiske talsmennene (fv) Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Terje Breivik (V) og Nikolai Astrup (H). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De borgerlige budsjettkameratene klarte ikke å bli enige om neste års statsbudsjett i går - selv om de forhandlet seg mellom til langt utpå ettermiddagen.

Tirsdag fortsetter forhandlingene på overtid, og partene virker ikke å ha gitt opp å få til en enighet i løpet av kort tid.

- Framdriften har vært rimelig god, og jeg tror det er mulighet for å få til enighet i løpet av et døgn hvis jeg snakker på vegne av Venstre. Så har jeg respekt for at andre partier kan vurdere det annerledes, sier Venstres mann rundt forhandlingsbordet, nestleder Terje Breivik.

- Har sluttet å tro

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad sier han også håper på en enighet i løpet av dagen - uten at han vil svare direkte på om han tror det går.

Frps og Høyres finanspolitiske talsmenn er like vage.

- Jeg har slutta å tro, men jobber selvsagt for en så rask avklaring som mulig, skriver Frps Helge Andre Njåstad i en kommentar til Dagbladet.

- Vi jobber for å bli ferdig så raskt som mulig, men det er ikke mulig å angi et eksakt tidspunkt, sier Høyres Nikolai Astrup.

I store trekk enige

Parlamentarisk leder Hans Andreas Limi i Frp sier til Dagbladet at målet er å komme i havn med en enighet som kan diskuteres på partienes gruppemøter onsdag - noe som igjen medfører at Nobel-diskusjonen i Frps stortingsgruppe blir utsatt til neste uke.

Som Dagbladet skrev i går, skal Venstre i store trekk være fornøyd med det de har fått ut fra budsjettforhandlingene i år.

I stedet trekkes uenighet mellom KrF og de øvrige om blant annet lærernorm fram som et av problemene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer