Forhandlerne kaster inn håndkleet

Nå må partienes parlamentariske ledere låse opp de fastlåste forhandlingene om statsbudsjettet.

LØFTER FORHANDLINGENE: Budsjettforhandlinger søndag kveld. Fra venstre  Gjermund Hagesæther (Frp), Terje Breivik (V) Svein Flåten (H)    Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LØFTER FORHANDLINGENE: Budsjettforhandlinger søndag kveld. Fra venstre Gjermund Hagesæther (Frp), Terje Breivik (V) Svein Flåten (H) Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er ikke et brudd, men vi er alle enige om at forhandlingene nå bør fortsette på parlamentarisk leder-nivå, sa KrFs finanspolitiske talsmann hans Olav Syversen, som også leder i finanskomiteen, etter et svært kort møte mellom regjeringspartiene og støttepartiene.

Halv fire i ettermiddag møttes regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og KrF igjen, i et forsøk på å få budsjettforhandlingene tilbake på skinnene.

På vei inn i statsrådssalen på Stortinget bare ti minutter tidligere, fikk de finanspolitiske talsmennene Terje Breivik (V) og Hans Olav Syversen (KrF) spørsmål om forhandlingene går mot brudd, og at det da blir nødvendig å løfte forhandlingene et nivå opp ved å tilkalle partienes parlamentariske ledere.

- Det får vi komme tilbake til, svarte Syversen da.

Kilder i regjeringspartiene har imidlertid helt siden mandag ettermiddag vært tydelige overfor Dagbladet på at de forventet at nettopp dét ville skje i dag. 

LES OGSÅ: - Vi er i en kritisk situasjon

For støttepartiene Venstre og KrFs del, betyr det at partilederne Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide nå går seg inn i forhandlingene. På motsatt side av bordet vil de møte regjeringspartienes parlamentariske ledere, Harald Nesvik (Frp) og Trond Helleland (H).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer