Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forhandlingene fortsetter

Telenor-sjef Tormod Hermansen er trygg på at forhandlingene med svenske Telia kommer til å fortsette, selv om Senterparetiet sist fredag satte foten ned. - De satte foten ned «nå». Spørsmålet er hvor lenge «nå» varer, smiler Hermansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter lange forhandlinger med det svenske teleselskapet Telia, fikk Hermansen helt overraskende beskjed om å stoppe alle samtaler om fusjon. Det var samferdselsminister Odd Einar Dørum som ga denne klare meldingen, på tross av tidligere positive signaler.

- Dørums beskjed kom helt overraskende på meg og ledelsen i Telia reagerte med skuffelse da jeg orienterte dem senere samme dag, sier Hermansen.

Gårsdagen var Hermansens dag. Etter å ha fått nei fra regjeringen, visste den drevne samfunnsaktøren akkurat hva som kom til å skje da nyheten ble kjent. Velbevandret i svarteper-spill koste han seg da den ene opposisjonspolitikeren etter den andre omfavnet fusjonsforhandlingene og truet regjeringen.

Brannfakkel

Telenor-sjefen benytter anledningen til å refse regjeringen for kortsiktig tankegang.

- Hadde det ikke dreid seg om telepolitikk, men om hvilken som helst annen næringsvirksomhet, ville aldri regjeringen satt foten ned for å fortsette samtalene.

- Hvorfor er telespørsmål spesielle?

- Det går på interne forhold i regjeringen og det kan ikke jeg uttale meg om, sier konsernsjefen. Hermansens kryptiske uttalelser kan bare tolkes på en måte: Det er Senterpartiet som har diktert regjeringens nei.

Feil konklusjon

Han vil ikke si det rett ut, men det går tydelig fram at han mener beslutningen ble fattet på et alt for tidlig tidspunkt.

- Vår begrunnelse for å gå inn i samtaler med Telia, var ikke for å møte dagens konkurransesituasjon, men for å skape et fundament for framtidige arbeidsplasser. Vi kom aldri så langt at vi fikk gå inn i denne viktige diskusjonen, sier han.

- Er du enig i Dørums vurdering av at et selvstendig Telenor er det som best kan sikre teletjenester over hele landet?

- Til det vil jeg svare: Telenor har kanskje ikke gjort en god nok jobb i å forklare den reelle situasjonen for regjeringen. Det sier seg selv at en sterk gruppe både finansielt og kompetansemessig vil være bedre rustet til å sikre gode teletjenester også i distrikts-Norge.

<B>VENDTE RYGGEN TIL HERMANSEN:</B> En hardt presset Odd Einar Dørum forlot NRK seint i går kveld. Han ønsket ikke å utdype beslutningen om å stanse fusjonsplanene. Telenor-sjefen Hermansen smilte imidlertid bredt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!