GÅR DÅRLIG: Styreleder Fritz Schur i SAS sier forhandlingene går dårlig. Her sammen med konsernsjef Rickard Gustafson  på selskapets generalforsamling i Stockholm mandag.
Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix
GÅR DÅRLIG: Styreleder Fritz Schur i SAS sier forhandlingene går dårlig. Her sammen med konsernsjef Rickard Gustafson på selskapets generalforsamling i Stockholm mandag. Foto: FREDRIK SANDBERG / ScanpixVis mer

- Forhandlingene går dårlig

Sier SAS-styret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Styreleder Fritz Schur i SAS sier til Danmarks Radio at forhandlingene med fagforeningene går veldig dårlig, melder NTB.

- Det går rigtig skidt med forhandlingerne, sier Schur og legger til at det nå er litt for spennende.

Avtalene for verken de kabinansatte eller pilotene med ledelsen har landet.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier at det ingen indikasjoner på at spareplanen ikke skal gjennomføres, men det er iverksatt en beredskapsplan der alle fly skal rundtankes - det vil si ha nok drivstoff slik at de kan vende tilbake fra destinasjonen på samme tank.

De ansatte har også fått en generell beskjed om å ha med seg kontanter på jobb i tilfelle en konkurs skulle ramme dem og de må komme seg hjem på egen regning.

Myndighetene arbeider med en kriseplan for å sikre at pasienter kommer fram til sykehus dersom SAS-fly skulle bli satt på bakken, bekrefter næringsminister Trond Giske overfor NRK Søndagsavisen.

Næringsministeren representerer en av de største eierne - den norske stat. Statskassene i Norge, Sverige og Danmark eier halvparten av det kriserammede flyselskapet, som forhandler under høytrykk med pilotene om reduksjon av lønninger.

At også pilotene godtar kutt er en forutsetning for at bankene skal fornye lån for over fire milliarder kroner. Det er en forutsetning at SAS skal ha penger til drift. I 2007 gikk den norske stat inn med en halv milliard kroner.

To år seinere måtte staten skyte inn ytterligere en drøy halv milliard.

Det er tidligere kjent at konsersjefen i SAS går ned 20 prosent i lønn, mens mange andre ledere går ned mellom 15 og 17 prosent. Konsernsjefen i SAS har tjent 10 millioner svenske kroner, og vil altså sitte igjen med åtte millioner brutto i året dersom han og styret berger selskapet fra konkurs i kveld.

Om størrelsen på toppsjefens lønning, sier Giske til NRK Søndagsavisen at det er svenske lønninger som gjelder for toppledelsen. Og i Sverige er det generelt høyre topplønninger, ifølge næringsministeren.

Dagbladet kommer med mer.