– Forhandlingene har brutt sammen

Taliban kutter samtalene og de sørkoreanske gislenes fremtid er uviss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Taliban sier forhandlingene om å løslate de 19 sørkoreanske gislene har gått i stå. Samtidig bekrefter tyske myndigheter at en tysk kvinne er bortført i Kabul lørdag, melder AP.

Taliban fastholder kravet om at talibanske soldater skal løslates i en byttehandel om de 19 gislene, sier talsmann Qari Yousef Ahmadi.

En slik utveksling har den afghanske regjeringen sagt blankt nei til å gå med på, og at den vil ta i bruk militærmakt for å frigi gislene dersom forhandlingene mislykkes. Det har den sørkoreanske regjeringen satt seg sterkt i mot.

Dermed er skjebnen til de sørkoreanske gislene fremdeles uviss.

Forhandlingene med de sørkoreanske diplomatene tok til for en drøy uke siden. Gislene, hovedsakelig kvinner, har nå sittet i fangenskap i en måned, etter at bussen de satt i ble kapret  i Ghazni-provinsen 19. juli. To mannlige gisler er blitt drept, mens to kvinner ble satt fri denne uken.

Tysk kvinne bortført

I går ble en tysk kvinne bortført i Kabul mens hun satt på restaurant sammen med sin ektemann. En bevæpnet mann skal ha gått inn på spisestedet og tatt med seg kvinnen. Ektemannen skal ha ropt på politi, som satte etter bilen med til sammen fire kidnappere i. Kidnappernes bil ble beskutt av politiet, som i stedet traff en taxi og drepte sjåføren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer