Forhandlingene har kollapset

Det er brudd i budsjettforhandlingene mellom regjeringen og Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken skal være at avstanden mellom partene er for stor, skriver NTB.

I flere uker har regjeringspartiene og Frp forhandlet for å bli enige om et budsjett. Siv Jensen har sagt at Frp krever at det flyttes opå 10 milliarder kroner. Høyres Jan Tore Sanner har hele tida sagt at de er villige til å komme Frp i møte, men summene som har blitt tilbudt, har ikke akkurat blidgjort motparten.

Tre ganger har Sanner overlevert tilbud til Frp. Den andre gangen tok det bare et kvarter før Frp avbrøt forhandlingene.

Siv Jensen har hele tiden gjort det klart at regjeringspartiene må være villige til å gi langt mer hvis de skal ha noe håp om støtte fra Hagen. Tilbudet fra Sanner har vært på under én milliard kroner, ifølge Frp.

Vil ha billigere bil og alkohol

Frp har krevd lavere avgifter på alkohol og at eldre over 67 år skal få medisiner på blå resept. Dessuten vil de beholde gravferdsstøtten på 4000 kroner. Pensjonister som er gift med hverandre, skal slippe å få lavere pensjon enn ugifte og etterlatte, og de som kjører firmabil, skal slippe unna med lavere skatt.

Og det stopper ikke der: Carl I. Hagen vil også at færre skal betale toppskatt, el-avgiften skal ned, psykiatrien skal styrkes og egenandelene for syke skal ned.

Per Kristian Foss og Kjell Magne Bondevik har understreket at de gjerne vil komme til enighet med Frp om budsjettet, men at de ikke under noen omstendighet vil inngå et samarbeid som betyr økt bruk av oljepenger og derfor kan gi økt rente.

Bruddet er alt annet enn uventet. Nå kan regjeringspartiene legge frem enda et tilbud til Frp eller løfte forhandlingene opp ett nivå til de parlamentariske lederne.

BLIR IKKE ENIGE:</B> Det er ikke første gang Jan Tore Sanner og Siv Jensen prøver å bli enige om penger. Men det ender med brudd hver gang.