Forhandlingene i gang

Forhandlinger er nå i full gang med de 17 bevæpnede personene som stormet den russiske skolen i 8-tida i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mørket senker seg nå over skolen Nord-Ossetia og foreløpig er det ingen tegn til at gisseltakerne vil komme ut av skolebygningen. De nærmere 130 barna som har vært innesperret siden i dag tidlig må dermed belage seg på en lang natt mens verden holder pusten. Gisseltakerne har avslått å ta imot mat og vann til gislene.

FNs sikkerhetsråd skal møtes sent i kveld norsk tid, og det er ventet at rådet vil bli enige om å fordømme de siste terroraksjonene i Russland som en trussel mot fred og sikkerhet i verden. I likhet med mange andre verdensledere fordømte FNs generalsekretær Kofi Annan gisseltakingen på det sterkeste.

Truer med å drepe

Gisseltakerne har truet med å drepe 50 barn for hver opprører som blir drept. En far som fulgte barnet sitt til skolen, ble skutt og drept av opprørerne. Mannen som ble drept hadde fulgt barnet sitt til skolen, men skjønte at noe var galt. Han prøvde å gjøre motstand mot terroristene, men ble skutt og drept.

Det er ikke kommet meldinger om hvordan det gikk med barnet hans.

Klokka 16 i ettermiddag var det meldt om åtte drepte under gisselaksjonen. Sju av dem er sivile, mens den ene drepte er en av gisseltakerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer