Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forhandlingene nærmer seg slutten

Jens, Liv Signe og Kristin jobber på spreng for å bli ferdige i kveld

FORHANDLER NÅ: I kveld, i høstmørke kveldstimer, sitter fortsatt de tre partilederne Liv Signe Navarsete, Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen å forhandler. Men nå begynner det å nærme seg et nytt Soria Moria 2. Foto: Scanpix.
FORHANDLER NÅ: I kveld, i høstmørke kveldstimer, sitter fortsatt de tre partilederne Liv Signe Navarsete, Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen å forhandler. Men nå begynner det å nærme seg et nytt Soria Moria 2. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Fortsatt forhandles det på spreng i kveld i hovedstadens regjeringskvartal.

Dagbladet er kjent med at forhandlingene pågår for fullt, men at det fortsatt uavklart om de tre partilederne trenger å gå nye runder i morgen.

Forhandlingene vil pågå utover natta, om det trengs.

Pressekonferanse
Dermed er forhandlingene iferd med å nærme seg slutten, og dermed også tid for at de tre partilederne i regjeringen kan presentere et nytt Soria Moria 2.

Den nye regjeringsplattformen vil bli presentert på en pressekonferansen kanskje så tidlig som i morgen eller torsdag. Men høyst sannsynlig altså før helga.

Det bekrefter flere sentrale kilder overfor Dagbladet.

Allerede før forhandlingene startet skrev Dagbladet at SV går med på å utelate oljeboring i havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen fra Soria Moria 2 av taktiske årsaker. Men fortsatt er det uklart hva plattformen sier om et annet omstridt tema, SV og Sps krav til en likelønnspott over budsjettet.

Trolig blir ikke statsrådskabalen klar før etter statsbudsjettet er lagt fram 13. oktober. Blir dette Jens Stoltenbergs nye mannskap? Se tidligere sak her.

Mulige gruppemøter
Det er også usikkert om de vanlige gruppemøtene vil gå av stabelen i morgen onsdag. Dagbladet er kjent med at Aps gruppemøte kan bli utsatt til torsdag kl. 09.00.

De rødgrønne gruppemøtene på Stortinget vil være en anledning til å presentere plattformen slik de tre partilederne og forhandlerne har greid å komme fram til. Det kan også være en siste anledning til å gi forhandlerne avgjørende innspill eller klarsignal på helt sentrale områder i plattformen.

Etter det Dagbladet kjenner til er de første tekstene til plattformen skrevet etter oppsett ut fra dagens departementinndeling, hvor de ulike partiene har levert tekstforslag fra de departementene hvor partiene har statsråden.

Dragkampen mellom de tre rødgrønne partiene startet mandag 28. september.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling