Forhandlingene sluttføres trolig nå i helga

Frp har innkalt sentralstyret og landsstyret.

KLAR? Siv Jensen (Frp) skal informere sine egne mandag om resultatet av regjeringsforhandlingene på Sundvollen.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
KLAR? Siv Jensen (Frp) skal informere sine egne mandag om resultatet av regjeringsforhandlingene på Sundvollen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SUNDVOLLEN (Dagbladet): NRK melder nå i formiddag at Fremskrittspartiet har innkalt sentralstyret og landstyret til møter på mandag.

Kanalen tolker det dithen at regjeringsforhandlingene anses som ferdige.

Dagbladet får bekreftet fra Frp-hold at de sentrale organene er innkalt: Mandag klokka 15 møter Frp-sentralstyret på Sundvolden - der forhandlingene den siste uka har pågått.

To timer senere skal hele landsstyret samles.

Det er imidlertid bare partiledelsen som akkurat nå sitter rundt forhandlingsbordet, som vet hvor nærme partiene er en endelig regjeringsplattform.

Likevel:

- Vi har neppe blitt innkalt til Sundvolden på mandag bare for å spise middag, sier en Frp-kilde til Dagbladet.

NTB melder at det også i Høyre vil bli møter på mandag.

Det er varslet at partiene vil slippe en nyhet på dagens pressekonferanse klokka 13.30 - som er det siste forhandlerne gjør før de tar helga.

Det er varslet at partene kan komme til å røpe i dag når de vil offentliggjøre regjeringsplattformen. Det vil sannsynligvis skje tidlig kommende uke.

Tidligere denne uka har Solberg og Jensen også varslet rettighetsfesting av brukerstyrt personlig assistanse for funksjonshemmede. Fredag var turen kommet til et av valgkampens hovedløfter: Etter- og videreutdanning av lærere, femårig lærerutdanning og nye karriereveier i skolen samt kamp mot frafall og økt satsing på yrkesfag.