- Forhandlingene viser at de fire partiene ikke er noen god match

- Venstre og Frp er klimamessig på forskjellige planeter.

- UMAKE PAR: Det er stor avstand spesielt mellom Frp - ved Gjermund Hagesæter (fremst), Venstre, ved Terje Breivik (bakerst) og KrF ved Hans Olav Syversen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- UMAKE PAR: Det er stor avstand spesielt mellom Frp - ved Gjermund Hagesæter (fremst), Venstre, ved Terje Breivik (bakerst) og KrF ved Hans Olav Syversen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka halv fem i natt ble omsider Høyre, Frp, KrF og Venstre enige om en skisse til statsbudsjett som de kunne legge fram for stortingsgruppene.

Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet, mener budsjettforhandlingene viser at det er stor avstand mellom spesielt Frp og Venstre, og at regjeringspartiene Høyre og Frp, og støttepartiene KrF og Venstre, egentlig ikke er noen god match.

- Det er regjeringen som har fått igjennom sitt budsjett, og som har mest grunn til å være fornøyd til slutt. Men det har selvfølgelig kostet, sier Simonsen.

- I slike forhandlinger er det vanskelig å flytte på mye, det meste er bundet opp i faste utgifter, og det blir stor kamp om relativt små pengesummer. Det vi vet er at Venstre og KrF fikk hjelp underveis av meningsmålinger som viste at velgerne mislikte sterkt store kutt i formueskatten, regjeringens forslag om redusert barnetillegg til uføretrygdede og en generell usosial profil på budsjettet. De hadde på en måte et mandat til å endre på dette, sier Simonsen til Dagbladet.

Dagbladet meldte i går at en av de få sakene som gjenstod før det avgjørende møtet i natt, var nettopp regjeringens forslag om redusert barnetillegg til uføretrygdede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer