Tysk regjering:

Forhandlinger brøt sammen. Kan gå mot nyvalg

- Det er bedre å ikke styre enn å styre på falsk grunnlag, sa Fridemokratenes leder.

Brøt sammen: Samtalene for å legge grunnlaget for en ny tysk regjering har brutt seg etter at de liberale Fridemokratene og De grønne trakk seg ut av forhandlingene. Tysklands statsminister Angela Merkel. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters / NTB Scanpix
Brøt sammen: Samtalene for å legge grunnlaget for en ny tysk regjering har brutt seg etter at de liberale Fridemokratene og De grønne trakk seg ut av forhandlingene. Tysklands statsminister Angela Merkel. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Samtalene for å danne en ny tysk koalisjonsregjering har brutt sammen etter at de liberale Fridemokratene og De grønne trakk seg ut av forhandlingene.

Bruddet kommer på overtid etter at enda en tidsfrist var passert. Statsminister Angela Merkels CDU-parti, søsterpartiet CSU, Fridemokratene og De grønne hadde satt frist til søndag ettermiddag med å komme til enighet, men det klarte de ikke.

I utgangspunktet var fristen satt til torsdag, og den ble deretter utsatt til fredag. Da også den fristen ble passert uten at det ble enige, ble fristen utsatt til søndag.

Kan føre til nyvalg

Situasjonen som nå har oppstått kan føre til at det blir utlyst nyvalg i Tyskland. Merkel kan også forsøke å fortsette å lede landet med sin nåværende koalisjon med sosialdemokrater, noe partiet har sagt det ikke vil gjøre, eller hun kan prøve å fortsette med en mindretallsregjering.

Fridemokratenes leder Christian Lindner sa sent søndag kveld at partiet bestemte seg for å trekke seg ut av samtalene i stedet for å vanne ut prinsippene sine ytterligere.

- Det er bedre å ikke styre enn å styre på falsk grunnlag, sa han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer