Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forhandlinger med kidnappere utelukket

Pakistans innenriksminister utelukket lørdag forhandlinger med kidnapperne av den amerikanske journalisten Daniel Pearl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 17 dager siden Pearl ble kidnappet i Karachi.

- Det er ingen forhandlinger, og det vil heller ikke bli forhandlinger, sa Moinuddin Haider til journalister da han ble spurt om det var en mulighet.

En til nå ukjent gruppe hevder de har Pearl og truer med å drepe ham innen 31. januar, med mindre Talibans tidligere ambassadør til Pakistan og pakistanske fanger på Guantanamo blir løslatt.

Truslene ble sendt via en e-post som inneholdt bilder av Pearl fanget, et av ham i lenker, og et annet der han har en pistol rettet mot hodet. Haider sa de ikke hadde noe bevis for at Pearl er i live.

Tre menn er arrestert for å ha sendt e-postmeldingene. De tre mennene, en tidligere etterretningsoffiser og to fettere knyttet til den forbudte ekstremistgruppen Jaish-e-Mohammad, sier den britiskfødte Sheik Omar beordret dem til å sende meldingene.

Ingen har hørt noe fra Pearls kidnappere siden 30. januar og politiet har fremdeles ikke funnet Omar eller noen av de tre andre hovedmistenkte.

NTB

KIDNAPPET: Daniel Pearl har vært kidnappet i 17 dager. Nå utelukker Pakistans innenriksminister forhandlinger med kidnapperne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!