Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forhandlinger om Darfur-fred i stampe

Fredsforhandlingene mellom regjeringen i Sudan og opprørerne i Darfur-regionen nordvest i landet sto søndag i stampe. Sudans utenriksminister anklaget FN for å støtte opprørerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene i Nigerias hovedstad Abuja har kjørt seg fast på spørsmålet om flyforbud over deler av Darfur. Regjeringens forhandlere har vist kompromissvilje på flere andre områder, men vil ikke godta flyforbudssonen, sa fredsmeglere søndag.

- Hvis det byr seg en sjanse til å nå fram til en avtale, vil vi gripe denne sjansen og forlenge forhandlingene. Hvis ikke må vi bare slå fast at vi ikke kan forhandle i det uendelige, framholdt fredsmegleren Allam-Mi fra Den afrikanske union AU.

Utenriksminister Mustafa Ismail rettet søndag hard kritikk mot en rapport fra FNs Sudan-utsending Jan Pronk, og hevdet at verdensorganisasjonen oppfordrer opprørerne til å bryte våpenhvilen. - FN er delvis skyld i at situasjonen forverrer seg, sa Ismail.

FN har betegnet konflikten i Darfur som den verste humanitære krise i verden i dag. Konflikten brøt ut i februar i fjor, da opprørere grep til våpen i protest mot det de kaller den arabiskdominerte regjeringens overgrep mot regionens afrikanske befolkning.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media