Forhandlinger på overtid i flymekling

Det forhandles på overtid i de to meklingene som omfatter 1.014 ansatte i Braathens og Widerøe. Fristen gikk ut ved midnatt tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene satt fortsatt i forhandlinger på Riksmeklingsmannens kontor ved halv femtiden natt til onsdag.

De fleste avganger med Braathens stanser onsdag dersom meklingen for de bakkeansatte ikke fører fram. Unntaket er chartertrafikken, som selskapet har fått dispensasjon for. Derimot ble søknaden om dispensasjon for flytrafikken til Alta, Kirkenes og Svalbard avslått.

Også ansatte i Widerøe, SAS og Serviceair kan bli tatt ut i streik dersom det ikke oppnås enighet.

Inger Tellefsen leder meklingen med Privatansattes Fellesorganisasjon (YS), mens kollega Geir Engebretsen leder meklingen med de serviceansatte som er organisert i Handel og Kontor (LO). Motparten i begge meklingene er Flyselskapenes Landsforening.

Oppgjøret for de organiserte i Handel og Kontor dreier seg blant annet om garanterte lønnssatser innenfor et lokalt lønnssystem. Målet er blant annet å få opp minstelønnen for de bakkeansatte, som ifølge forhandlingsleder Egil Bøckmann er «den laveste i bransjen».

Omsorgspermisjon er blant kravene i begge meklingene. Overtid og skifttillegg er blant temaene i meklingen for de organiserte i Privatansattes Fellesorganisasjon.

Informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Braathens sier til NTB at de fleste Braathens-avgangene vil bli kansellert dersom det blir streik.

(NTB)