Kreftsyke Oddmund (67) døde. Alternativ terapeut tiltalt

- Forhåndsdømt av Dagbladet

Vitne mener framstillingen er «svært unyansert og ensidig».

RISIKERER FENGSEL: Den 62-årige opprinnelig tyske terapeuten risikerer fengselsstraff dersom han kjennes skyldig etter tiltalen. Foto: Privat
RISIKERER FENGSEL: Den 62-årige opprinnelig tyske terapeuten risikerer fengselsstraff dersom han kjennes skyldig etter tiltalen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En tidligere klient av en alternativ behandler (62) som er tiltalt for å ha feilbehandlet kreftsyke og nå avdøde Oddmund Rønningsbakken (67), reagerer på Dagbladets framstilling av saken, som hun kaller «svært unyansert og ensidig».

- Ikke noe sted er det presisert at Dagbladets framstilling er representert og framstilt bare fra én av partene [avdødes familie]. Det er lett å oppleve at med Dagbladets vinkling har terapeuten blitt forhåndsdømt i media, sier Linda Hermanns (50) til Dagbladet.

Hermanns er en av flere personer som har meldt seg for forsvarer Hans-Jørgen Andersen, for å være såkalte karaktervitner for terapeuten - slik at retten skal få et mer positivt inntrykk av ham.

Forsvunnet

Rettssaken mot den Sverige-bosatte opprinnelig tyske behandleren starter tirsdag i Hedmarken tingrett på Hamar. Men som Dagbladet skrev i helga, er behandleren sporløst forsvunnet, og forsvarer Andersen - som aldri har oppnådd kontakt med sin klient - overveier sterkt å begjære saken utsatt dersom han ikke dukker opp.

Avdøde Oddmunds datter Helen Rønningsbakken (43) minner i et tilsvar til Hermanns om at saken har munnet ut i tiltale, etter en lang og omfattende etterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer