Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forhatt aktor avsatt i Iran

«Teherans torturist» sto bak stengningen av 120 aviser og fengslingen av utallige journalister og opposisjonelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den forhatte aktoren i Teheran, Saeed Mortazavi, ble lørdag avsatt fra sin stilling av Irans nye sjefsdommer, ayatolla Sadeq Larijani.

Mortazavi ble kalt «Teherans torturist» og Presseslakteren av Irans reformtilhengere fordi han sto bak stengningen av 120 aviser og fengslingen av utallige journalister og opposisjonelle det siste tiåret.

Avsettelsen tolkes som tegn på en mer moderat linje i det iranske rettssystemet, som nå kontrolleres av en av rivalene til president Mahmoud Ahmadinejad.

Den pågående rettssaken mot et hundretall opposisjonelle og borgerrettsaktivister skal imidlertid fortsette som planlagt. De er tiltalt for å stå bak de enorme folkelige protestene mot gjenvalget av Ahmadinejad i juni.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling