- Forhindrer vi én voldtekt er det verdt det

Voldtektsofferet Louiza Louhibi (21) tok natta tilbake. Vi var med da hun patruljerte Oslo-gatene som Natteravn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2008 ble Louiza Louhibi (21) utsatt for grov overfallsvoldtekt i Oslo. Da var hun bare 17 år gammel.

Den 30. oktober valgte den unge jenta å stå fram på det sosiale nettverket Twitter:

«Jeg var et offer for en overfallsvoldtekt i 2008. Men man kan ikke være et offer hele livet. Aksjon mot voldtekt nå!»

VG kunne denne uken fortelle om hennes sterke historie. Hun ble slått i ansiktet, truet på livet og tvunget til å kle av seg. Hun skulle bare spørre om veien.

Et ansikt Det har blitt mye fokus på Louiza Louhibi de siste dagene.

- Jeg er litt tom for ord. Jeg føler mye er sagt, men jeg har fått utrolig mye god respons, sier Louhibi til Dagbladet.

Hun syntes det er viktig å gi voldtektsofrene et ansikt.

- Det er viktig at folk forstår at dette handler om mennesker, og ikke en statistikk, sier hun.

Natteravn Natt til i dag var den unge AUFeren ute med over 20 andre politikere,  på tvers av partiene, og nesten 120 Natteravner for å patruljere Oslos gater.

- Jeg har stor respekt for Natteravnene, og det er utrolig flott at så mange kunne stille opp, sier Louhibi til Dagbladet.

Louiza var blant de som patruljerte gatene som Natteravn i kveld. Det gjorde hun sammen med lederen i Oslo AUF Vegard Wennesland, Ap-politiker Libe Rieber-Mohn, og tre unge AuFerne fra Frogner AUF, Ida Torgerstuen (19), Amalie Rieber-Mohn (19) og Roja Darian (28).

God respons - Det er veldig fint å være ute i gatene, og vi får utrolig fin tilbakemelding. Om vårt bidrag forhindrer én voldtekt er det verdt det, sier Louihibi.

Hun syntes ikke det er ubehagelig å fronte denne alvorlige saken. Hun går selv ut på byen med venner, og har valgt ikke å være et offer.

<strong>ET ANSIKT:</strong> Louiza Louhibi.sier det er viktig at voldtektsofrene får et ansikt, og ikke bare blir statistikk. Foto: Håkon Eikesdal
ET ANSIKT: Louiza Louhibi.sier det er viktig at voldtektsofrene får et ansikt, og ikke bare blir statistikk. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Jeg kan ikke gå rundt å leve med frykten. Jeg er bare ekstra påpasselig. Jeg velger å være mer forsiktig med alkohol, jeg og venner tar følge sammen og jeg passer på å rekke bussene, sier hun.

Nei til falsk trygghet Louiza Louhibi har lite tro på Iphone apps, pepperspray og andre gjenstander som hun føler kan gi falsk trygghet. Men hun har en klar oppfordring:

- Jeg syntes alle bør ta selvforsvarskurs. Både kvinner og menn.

- Eksepsjonelt rolig Takket være Louiza Louhibi og alle de andre som var ute for å beskytte jentene i oslonatta, har ikke politiet fått inn en eneste melding om voldtekt i natt.

Divisjonsleder ved Sentrum politistasjon, Marius Gunnerud, var med og ledet arbeidet ute i felt natt til lørdag.

- Det var eksepsjonelt rolig i natt. Selv om det var mye folk ute, nesten som en lørdagsnatt, så var det ingen alvorlige voldstilfeller, sier han til NTB.

<strong>UNGE FRA AUF:</strong> Natteravner tar til gatene for å sikre hovedstaden etter den siste tidas mange voldtekter. Dette er fv. Amalie Rieber-Mohn (19), Libe Rieber-Mohn, Ida Torgerstuen (19), Roja Darian (28), leder i Oslo AUF Vegard Wennesland (27), og Louiza Louhibi (21).
Foto: Håkon Eikesdal
UNGE FRA AUF: Natteravner tar til gatene for å sikre hovedstaden etter den siste tidas mange voldtekter. Dette er fv. Amalie Rieber-Mohn (19), Libe Rieber-Mohn, Ida Torgerstuen (19), Roja Darian (28), leder i Oslo AUF Vegard Wennesland (27), og Louiza Louhibi (21). Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer