Forhistorisk monsterskorpion

Sjøskorpionen var 2,5 meter lang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En diger skorpionklo får forskere til å anslå marerittaktige størrelser på forhistoriske sjødyr og insekter. Kloen er 45 cm lang, noe som betyr at skorpionens kropp må ha vært enormt stor.

- Denne kloa har en eksepsjonell størrelse, ca 45 cm. Sammenlikner man denne kloa med liknende dyr i Storbritannia og USA, kan vi si at kroppslengden på dette dyret var rundt 2, 5 meter, sier forsker Markus Poschmann.

Han jobber for statens kulturarv-kontor i Tyskland.

Fossilen ble oppdaget i Eifel Hills ved Nürnberg i Tyskland. Funnet ble forøvrig gjort av Poschmann selv allerede i 1993.

Hvorfor funnet ikke blir kjent før nå, 14 år senere, forklarer han med at de har måttet bruke lang tid på undersøkelser.

- Den enkle grunnen er at det tok oss lang tid å dissekere den, deretter måtte mine kolleger og jeg arbeide lenge med den, forklarer Poschmann.

Funnet beviser at forhistoriske skalldyr og insekter må ha vært mye større enn vi før har trodd. Det kan gjerne ha eksistert gedigne fluer, edderkopper og krabber for 400 millioner år siden.

Fossilen ble funnet i Eifel Hills ved Nürnberg i Tyskland. Funnet ble gjort allerede i 1993, men det har tatt forskerne lang tid å undersøke den.
HISTORISK FUNN: Forskeren Markus Poschmann ved siden av fossilen av sjøskorpionens klo.
DIGERT DYR: Sjøskorpionen var mye større enn et menneske.