- Forhjulene var utenfor kanten

Ole-Kristian Viken rakk akkurat å bremse, før bilen ble slukt av skredet i Gjerdrum.

BRÅBREMSET: - Det var sikkert ti meter ned, sier Ole-Kristian Viken. Foto: Privat.
BRÅBREMSET: - Det var sikkert ti meter ned, sier Ole-Kristian Viken. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg hogget til på bremsen, men forhjulene var allerede utenfor kanten. Det var sikkert ti meter rett ned, sier Ole-Kristian Viken til Dagbladet.

Natt til onsdag ble han og kona, Unni Kroken Viken, vekket av helikoptre som fløy over hustaket. Ekteparet skjønte ikke hva som hadde skjedd, men da Viken gikk ut på verandaen kunne han se konturene av et svart hull lenger borte. Rundt klokka 04.30 ringte politiet, og sa at de måtte komme seg vekk umiddelbart.

LØP: Ole-Kristian Viken klarte akkurat å komme seg ut av bilen sammen med kona, Unni Kroken Viken. Foto: Privat
LØP: Ole-Kristian Viken klarte akkurat å komme seg ut av bilen sammen med kona, Unni Kroken Viken. Foto: Privat Vis mer

- Vi kastet oss i bilen som vi allerede hadde pakket kvelden før for å feire nyttår på hytta i Trysil. Ingen veier var ennå sperret, og kjørende bortover la jeg plutselig merke til at noe ikke stemte, sier Viken.

- Jeg kjente meg ikke igjen. Flere hus manglet, og brått sto vi foran et gedigent krater, fortsetter han.

Bak bilen, ser ekteparet at veien allerede har begynt å sprekke opp. De kaster seg ut, og løper til fots opp til kommunehuset. Ikke lenge etter faller bilen, fullpakket til nyttårsaften, ned i gapet.

RB omtalte saken først.

NEDBØR: Innsatsleder Roger Pettersen svarer på hvordan nedbøret kan påvirke redningsaksjonen etter raset i Gjerdrum. Vis mer

- Starte fra scratch

Ekteparet ble sendt til Olavsgaard, og derfra reiste de videre til hytta på Trysil med en tom leiebil. Her planlegger de å bo de nærmeste dagene.

- Vi har det så bra vi kan ha det. Men kjenner mange som har det betydelig verre. Det er tøft. Ting må synke inn, og det blir litt som å starte fra scratch, sier Viken.

Han antar at boligen deres på Gjerdrum er mellom 50 til 60 meter fra skredet.

- For oss er det ikke aktuelt å bo der igjen. Vi har mye å ta fatt i, og må finne en midlertidig boplass.

SØKER: Klokka 13.10 torsdag ettermiddag ble redningsmannskap på nytt firt ned i skredområdet fra et Sea King-helikopter. Foto: Øystein Sæthre / Frank Karlsen. Vis mer

Gjennomfører søk

Gjennom natta har det blitt søkt i rasområdet med både drone, helikopter og hund - uten resultat. Ti personer har fortsatt status som savnet etter det store skredet som gikk på Ask i Gjerdrum kommune natt til onsdag, meldte Dagbladet tidligere.

Torsdag ettermiddag blir det gjennomført søk i to av bolighusene som ble tatt av raset.

- Det er så langt ikke gjort funn av mennesker inne i det ene huset som vi er inne i nå. Det er viktig for meg å presisere at vi har søkt i dette huset og hus nummer to for å bekrefte at det ikke er mennesker der, sier Innsatsleder Roger Pettersen til Dagbladet torsdag.

Han forteller at det er på grunn av byggenes plassering i raset at det er nettopp disse husene som blir gjennomsøkt.

- Det er her det er minst risiko, men det er på grensen til hva som er forsvarlig, sier Pettersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer