<strong>STJÅLET:</strong> Noen har vært så frekke å forsyne seg av forhjulet til sykkelen på statuen av frihetskjemperen og motstandsmannen Gunnar «Kjakan» Sønsteby på Solli plass i Oslo. Politiet mistenker det skjedde på selveste nasjonaldagen. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
STJÅLET: Noen har vært så frekke å forsyne seg av forhjulet til sykkelen på statuen av frihetskjemperen og motstandsmannen Gunnar «Kjakan» Sønsteby på Solli plass i Oslo. Politiet mistenker det skjedde på selveste nasjonaldagen. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

Forhjulet til sykkelstatuen av «Kjakan» er stjålet

Trolig tatt 17. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forhjulet til sykkelen på statuen av hele Norges frihetskjemper og motstandsmann, Gunnar «Kjakan» Sønsteby, er stjålet, melder Oslo politidistrikt på Twitter.

Skulpturen står på Solli plass og er laget av Per Ung. 13. mai 2007 avduket kong Harald statuen med hovedpersonen til stede.

- Vi fikk melding klokka 15.30 i dag, men melder tror hjulet kan ha blitt stjålet i løpet av gårsdagen på 17. mai. Om melder har en tilknytning til området eller hvorfor han mener det kan ha skjedd i går, vet vi ikke ennå, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo-politiet til Dagbladet.

Politiet ber om tips i saken og er foreløpig på bar bakke.

- Vi aner ingenting ennå, sier han.

En politipatrulje er sendt til Solli plass i Oslo for å se nærmere på statuen.

- De skal se etter overvåkningskameraer, om det muligens er noe å hente ut fra dem, sier Krokan.

<strong>FORHJULET BORTE;:</strong> Forhjulet på sykkelen til denne statuen av Gunnar Sønsteby på Solli plass i Oslo er stjålet. Politiet har foreløpig få ledetråder å gå etter. Her fra avdukingen i 2007.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORHJULET BORTE;: Forhjulet på sykkelen til denne statuen av Gunnar Sønsteby på Solli plass i Oslo er stjålet. Politiet har foreløpig få ledetråder å gå etter. Her fra avdukingen i 2007. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer