Forhold til Fossmo mens ektemannen lå på sykehuset

Innimellom besøkene hos sin hardt skadde ektemann på sykehuset, holdt Anette Linde (26) det hemmelige forholdet med pastor Helge Fossmo (32) gående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UPPSALA (Dagbladet): I går sto hun ansikt til ansikt med alle de involverte i Knutby-saken i retten. Ifølge pastorens tidligere elskerinne ble pastoren rasende over at hun besøkte ektemannen på sykehuset. Daniel Linde (31) var ute av stand til å snakke etter å ha blitt truffet av skuddene som nesten tok livet av ham. Under ett av besøkene skrev han derfor «jeg elsker deg» på hånda til Anette.

-  Da Helge så det, ble han veldig sint. Han spurte hvorfor jeg ikke vasket det bort, fordi det såret ham. Jeg var veldig redd for ham på slutten. Han kunne ikke beherske seg, det føltes som om han kunne slå til meg når som helst, hevdet Linde i retten. Først da hun ble løslatt fra varetekt en måned etter drapet og drapsforsøket, brøt hun med pastoren.

-  Fysisk person

-  Jeg ser i dag at jeg har blitt opplært i hvordan jeg skulle være mot ham. Han har opphøyd meg til skyene, han har fått meg til å lyve for min egen familie, sa en spak Linde. Anettes ektemann, skuddofferet Daniel Linde, stirret intenst på pastoren under sin kones forklaring i Uppsala tingsrätt.

-  Etter en stund spurte han meg om han kunne uttrykke sin kjærlighet til meg enda mer enn til en venn. Jeg visste ikke helt hva han mente, men jeg likte ham jo. Så jeg svarte ja, fortalte hun. De to møttes først mye ute i friluft, før stevnemøtene etter hvert ble flyttet inn på Fossmos gjesterom.

-  I begynnelsen snakket vi om å ta ut skilsmisse. Etter hvert sa han at Alexandra ikke skulle være igjen på jorda, at hun skulle dø. Seinere snakket han om at Daniel heller ikke skulle bli igjen. Jeg trodde da at han hadde rett, fortalte Linde.

-  Fortalte skrøne

Flere vitner forklarte at Fossmos barn etter hvert virket nærmest upåvirket av dødsfallet til moren Helene. Ifølge en venninne av Helene trodde en av døtrene at det var Guds vilje at moren og seinere stemoren var døde.

-  Jeg så aldri at hun gråt. Hun spurte: «Får jeg en ny mamma?» forklarte venninnen.

I RETTEN: Anette Linde og Daniel Linde utenfor retten i går. Han stirret intenst på pastor Helge Fossmo under sin kones forklaring.