Forholdene for barn i Irak drastisk forverret

Saddam Hussein sørget i det minste for mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Situasjonen for barn i Irak er blitt drastisk forverret de siste årene. På mange områder var det bedre før krigen, heter det i en rapport fra UNICEF.

- Barna i dag har det mye verre enn for et år siden, og det er klart at de har det verre enn for tre år siden, sa Dan Toole som er direktør for nødprogrammer for FN-organisasjonen mandag.

Han sa at irakerne ikke lenger har trygg tilgang til en statlig garantert matkurv, slik Saddam Hussein innførte for å motvirke sanksjonene.

Tool sa også at forholdene for kvinner og barn er betydelig forverret siden bombingen i februar 2006 av en sjiamuslimsk moské nord for Bagdad, som utløste en bølge av sekterisk vold.

Framgangen folk registrerte i de første månedene etter den amerikanske invasjonen, da de kunne bevege seg fritt rundt og hadde tilgang til markeder og helsesentre, er tapt i dag.

- Alle indikatorer for helse og næringsinntak er på vei nedover, sa han og la til at data som nylig ble offentliggjort og som viste framgang for et par år siden, er foreldet.

- Mange mødre er redd for å ta barna til helsesentre, og mange er redde for å sende barna på skole, sa han. Mange husholdninger styres nå av kvinner fordi mennene er drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer