- Forholdene skulle egentlig ikke by på problemer

Flere fly passerte før og etter «Siv» forsvant, opplyser Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARDUFOSS (Dagbladet): Søkene etter det savnede Hercules-flyet fortsetter for fullt. Værforholdene i søkeområdet rapporteres fortsatt som svært utfordrende for personellet som er ute.

To helikoptre er akkurat nå i luften for å se om det er mulig å gruppere de luftbårne letemannskapene nærmere det trolige havariområdet, samtidig personer «kjemper på» til fots gjennom det krevende landskapet, opplyser den svenske redningstjenesten.

I tillegg blir nå et amerikansk Hercules-fly og det norske Orion-flyet som drev søk i natt satt inn igjen i leteaksjonen. Orion-flyet erstatter de to norske F-16-flyene som overtok søket i morges.

Videre styrker Forsvaret nå leteaksjonen med fire Bell 412-helikoptre fra Bodø.

Oberstløytnant ved Forsvarets operative hovedkvarter, John Espen Lien, forteller til Dagbladet at den stadig uavklarte situasjonen preger store deler av Forsvaret. Værforholdene gjør at det fortsatt kan drøye lenge før svar foreligger.

Kolleger og venner - Jeg kjente ikke de savnede selv, men det er veldig mange som er berørt av dette personlig. Det er gode kolleger og venner som er savnet. Dette er en situasjon som selvsagt preger både øvelsen her og forsvaret, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer