Forholdet skal ha vart i et par år

Roger Ingebrigtsens forhold til tenåringsjenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): AP-politiker Roger Ingebrigtsen trakk seg som statssekretær i går etter at det ble kjent at han har hatt et seksuelt forhold med ei 20 år yngre jente i partiet i 2004.

Ingebrigtsen valgte selv å fortelle om forholdet på sin Facebook-side fredag. Samtidig trakk han seg fra stillingen som statssekretær for næringsminister Trond Giske (Ap). Han var fylkesråd for kompetanse og utvikling i Troms da han innledet et forhold til jenta.

- I 2004, da jeg var 37 år, innledet jeg en seksuell relasjon med en 20 år yngre jente. Aldersforskjellen var uakseptabel. I tillegg var personen ung tillitsvalgt i partiet. Saken er nå kommet fram. Jeg er svært lei meg for det jeg har gjort, het det i Ingebrigtsens innrømmelse på Facebook.

VG skriver i dag at det seksuelle forholdet mellom den nå avgåtte AP-statssekretæren Roger Ingebrigtsen og jenta skal ha vart i et par år.

Det skal ha utviklet seg slik at jenta fikk det svært tungt. Men hun kom seg senere godt på beina igjen og er i dag fortsatt aktiv i politikken. Hun har ikke ønsket å stå fram offentlig eller ta saken videre, skriver avisa.

Fylkesleder i Troms Arbeiderparti, Bjørn Inge Mo, sier til TV2 Nyhetskanalen lørdag morgen at saken som ryster partiet bare skaper tapere.

- Mange i partiet har det tungt i dag, sier fylkesleder Bjørn Inge Mo til TV 2 Nyhetskanalen.

Han vil ikke gi noen vurdering av Roger Ingebrigtsen muligheter for å komme tilbake i politikken på lokalt eller nasjonalt nivå.

- Når situasjonen ble som den ble, har Ingebrigtsen opptrådt korrekt, sier fylkeslederen.

Tidligere kommunetopp Vibeke Ek går langt i å antyde at Ap-topp og nylig avgåtte statssekretær Roger Ingebrigtsen er blitt utsatt for en drittpakke.

- Jeg har aldri opplevd mer skittent spill i Arbeiderpartiet enn dette. At Roger presses til å stå frem med dette nå, åtte år etter at det er skjedde, er skammelig, sier Vibeke Ek til Nordlys.