- Forholdet til Russland skadd for flere år

Sier USA om Georgia-konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs forsvarsminister Robert Gates mener forholdet til Russland kan være skadd for flere år framover. Han avviser imidlertid at det er behov for at USA griper inn militært.

Forsvarsministeren mener det kan se ut som om statsminister Vladimir Putin ønsker å gjeninnføre Russlands tradisjonelle interessesfære i Kaukasus, men understreker samtidig at USA ikke ønsker en ny kald krig.

- Det er helt klart ikke vårt ønske. Vi har opptrådt ganske tilbakeholdent i denne saken, sier Gates.

Han understreker også at det ikke er behov for noen militære aksjoner fra USAs side.

- Vårt oppdrag er utelukkende humanitært, sier Gates.

Det amerikanske militæret har avlyst nok en planlagt øvelse i Russland i slutten av måneden. Dette er den andre militære øvelsen med Russland som USA avlyser i løpet av kort tid.

Gates opplyser også at det kan se ut som om russiske styrker torsdag var på vei tilbake til utbryterrepublikkene Abkhasia og Sør-Ossetia.

Han legger til at havna i den vestgeorgiske byen Poti ser ut til å være intakt.

HJELP: USA sender hjelpesendinger til Georgia og advarer samtidig om at forholdet til Russland kan være skadd for flere år framover. Det amerikanske transportflyet landet torsdag på flyplassen i Tbilisi. Foto: Reuters/David Mdzinarisjvili/SCANPIX
HJELP: USA sender hjelpesendinger til Georgia og advarer samtidig om at forholdet til Russland kan være skadd for flere år framover. Det amerikanske transportflyet landet torsdag på flyplassen i Tbilisi. Foto: Reuters/David Mdzinarisjvili/SCANPIX Vis mer

(NTB)

- Forholdet til Russland skadd for flere år