- Forholdet til USA viktigere enn Snowden

Sier president Vladimir Putin.

-VIKTIGERE: Russlands president Vladimir Putin (t.h.) sier at forholdet til USA er viktigere enn Snowden. Her sammen med USAs president Barack Obama 17. juni i år. Foto: AFP PHOTO / JEWEL SAMAD/NTB SCANPIX
-VIKTIGERE: Russlands president Vladimir Putin (t.h.) sier at forholdet til USA er viktigere enn Snowden. Her sammen med USAs president Barack Obama 17. juni i år. Foto: AFP PHOTO / JEWEL SAMAD/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forholdet til USA er viktigere for Russland enn kranglingen om varsleren Edward Snowden, sier president Vladimir Putin.

Spionasje Snowden, som er etterlyst for spionasje etter å ha avslørt USAs omfattende overvåking av nettet, har søkt midlertidig asyl i Russland, men Putin gjør det klart at asylsøknaden ikke skal få lov å ødelegge forholdet til USA.

- Forbindelsene mellom stater er mye viktigere enn krangling om arbeidet til sikkerhetstjenestene, sier Putin ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

Putin vil ikke si om Snowden vil få asyl i Russland, men gjentok at han må stanse all virksomhet som skader USA om han skal få bli.

Asyl Snowden befinner seg i transittområdet på flyplassen i Moskva etter at han kom fra Hongkong for snart en måned siden.

Han er tilbudt asyl i tre søramerikanske land, men sier at USA hindrer ham i å komme seg på et fly dit. Om han innvilges midlertidig asyl, kommer han seg ut av transittområdet, og det håper han skal gjøre det lettere å komme seg videre.

(NTB)