- Forholdet utviklet seg ikke

Kronprins Felipe forteller spanske medier at forholdet til Eva Sannum (26) definitivt er over. - Forholdet vårt utviklet seg ikke, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsen fortalte i dag at han «i samråd med Eva Sannum» besluttet å gjøre slutt på forholdet. Han sa til pressen at begge av enige om avgjørelsen, melder den spanske avisa El Pais.

- Forholdet vårt utviklet seg ikke, fortalte Felipe på en pressekonferanse.

Ifølge avisa El Mundo ble pressen meget overrasket da kronprinsen fortalte om bruddet. Spanske medier møtte til det de trodde var en pressekonferanse om kongehusets bevegelser det neste året.

Etter seansen kom Felipe inne og spurte om journalistene hadde tid til å snakke litt med ham. Han sa at han ville komme med en uttalelse.

- Beundrer Eva

Felipe, som var uformelt kledd, snakket ifølge El Mundo rett fra hjertet og ble møtt med respekt av journalistene. Han ble ikke spurt noen spørsmål under pressekonferansen.

Felipe understreket i uttalelsen at han håper han fortsatt vil ha et godt forhold til Eva.

- Jeg bryr meg veldig om Eva, og jeg beundrer og respekterer henne. Forhåpentligvis vil vennskapet vårt vare, fortalte han.

Han la til at de hele tida har hatt støtte i både hans og hennes familie.

Møttes i 1997

Eva traff Felipe i Madrid høsten 1997 og har i over tre år hatt et nært forhold til den spanske arveprinsen. Etter at forholdet deres ble kjent har modellen prydet førstesider over hele Europa.

Felipe har vært på ferie i Norge flere ganger, og under kronprinsbryllupet i august stilte de sammen på bilder. Spanske medier tok dette som et bevis på at en forlovelse var nært forestående. Det spanske slottet gikk seinere i høst ut og avkreftet disse ryktene.

I oktober viste TV 2 at spanske journalister og fotografer ofte beleiret blokka hennes på St. Hanshaugen og fulgte hvert steg hun tok.

- Jeg synes til tider de behandler meg respektløst, sa Eva Sann um til Dagbladet etter TV-oppslaget.

I juni i år bestemte Eva Sannum og modellmamma Eivor Øvrebø at Eva skulle slutte som fotomodell. Årsaken var det voldsomme presset hun ble utsatt for.

I NORGE: Felipe ankommer her Grand Hotel under kronprinsbryllupet i august.
PÅ MIDDAG: Eva Sannum fotografert under bryllupsmiddagen 25. august i år.
PÅ CATWALKEN: I mai i år viste Eva Sannum fram vårmotene i Vika i Oslo.