- Forholdet vårt er sterkere enn noensinne

Sven Erik og Karen var på vei for å feire forlovelsen på valentinerdagen, men endte som barnedrapssiktede etter en spøk i passkontrollen.

DRAPSSIKTET: Midt i den absurde situasjonen er Sven Erik Berger og Karen Castro Esdrelon glade for at forholde dem i mellom føles enda riktigere etter fem døgn som barnedrapssiktede, i en sak uten beviser. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
DRAPSSIKTET: Midt i den absurde situasjonen er Sven Erik Berger og Karen Castro Esdrelon glade for at forholde dem i mellom føles enda riktigere etter fem døgn som barnedrapssiktede, i en sak uten beviser. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CEBU (Dagbladet): I det ene minuttet var de et nyforlovet par på vei til Hong Kong for å gjøre romantikken komplett, i det neste var de pågrepet av filippinsk politi, mistenkt for å ha drept ei seks år gammel jente midt i kjærlighetsferien.

Ennå er sykepleieren Karen Castro Esdrelon (24) og Sven Erik Berger (49), systemingeniør i et stort norsk selskap, i politiets varetekt, selv om straffesaken mot paret for lengst har blitt en farse.

Etter et norskkurs hadde Esdrelon planlagt å snart reise til Norge, men nå vet ikke engang paret når de får tilbake friheten.

«Det ser ut som deg» Etter at kongsbergmannen kom for å besøke Esdreleon på den filippinske øya Cebu 7. februar, hadde paret fem strålende dager, der den fotointeresserte kongsbergmannen tok hundrevis av bilder. På lørdagen kjøpte Berger et armbånd og ikke minst forlovelsesring til kjæresten, som gledet seg stort til en Hong Kong-tur der 49-åringen skulle fri til henne "på ordentlig" på valentinerdagen 14. februar.

- Politiet ødela den planen, sier Berger.

Ved passkontrollen på flyplassen på Cebu var politiets fantomtegning av en hvit mann og en kvinne med filippinsk utseende hengt opp på veggen.

- Karen pekte på tegningen spøkefullt og sa "det ser ut som deg". Da reagerte kontrolløren, forteller Berger, som siden det har vært stemplet som barnemorder av politiet .  Selv forteller nordmannen at han ikke engang hadde hørt om de gruoppvekkende detaljene rundt drapet på Ellah Joy (6) før anklagen kom som lyn fra klar himmel.

- Dette er veldig trist, jeg var så oppstemt over forlovelsen, sier Esdrelon, som stolt viser fram ringen på fingeren.

- Ja, formelle er vi ikke av oss. Jeg visste jo hva hun kom til å svare, så hun hadde ringen på allerede, ler Berger, mens politiet forbereder transport til sykehuset for en sjekk av nordmannens feber og hodesmerter etter fem netter i fangenskap.

- Gjør ikke jobben sin Mens ordinære varetektsfanger sitter i fengselet, har politiet valgt å la disse to siktede være i en slags husarrest i provinsens politihovedkvarter. I det siste har kvinnens mor og et titalls andre i familien vært på besøk gjennom hele dagen.

Esdrelon, som selv har pådratt seg en forkjølelse, er bekymret for sin kommende ektemanns helse i den absurde situasjonen, men stadig kommer smilet fram, også da Dagbladet spør hvordan det er å være nyforlovet i varetekt.

- Forholdet vårt er sterkere enn noensinne, sier Esdrelon.

Hennes to år gamle sønn fra et tidligere forhold har sjarmert de tungt bevæpnede SWAT-politimennene på stasjonen, og løper sammen med andre barn i slekta slalåm mellom de mange pressefolkene som har fri tilgang til bygningen. Slitne, men aldri resignerte, svarer paret på spørsmål fra lokale tv-stasjoner, mens forsvarsadvokaten forhandler med forskjellige myndigheter på sms og i politiets møtelokaler.

På tidspunktet da paret ifølge politiets teori nettopp skal ha flyktet fra stedet der den drepte seksåringen ble rullet naken inn i et laken og dumpet ved en klippe, viser overvåkningsbilder fra Waterfront Hotel at paret nipper til drinker i baren og sjekker inn i bedagelig ferietempo.

- Jeg skjønner at politiet må lete etter morderen i den forferdelige saken, men det er jo akkurat det de ikke har gjort. Nå har det gått prestisje i dette fordi de ikke har gjort jobben sin, sier Berger.

RINGEN: Det ble aldri noen romantisk valentinerdag i Hong Kong og formalisering av forlovelsen, men ringen er på plass. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
RINGEN: Det ble aldri noen romantisk valentinerdag i Hong Kong og formalisering av forlovelsen, men ringen er på plass. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer