Forhøret av Lewinsky i gang

Monica Lewinsky vitner i dette øyeblikk foran en storjury om sitt forhold til Bill Clinton. Det er antatt at Lewinsky vil innrømme at hun og presidenten har hatt sex i Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En meget alvorlig Monica Lewinsky ankom rettssalen torsdag klokken 16.00 norsk tid. I dette øyeblikk forklarer hun under ed om sitt forhold til den amerikanske presidenten.

25-åringen var i følge med sine advokater da hun kom til rettsbygningen. Utenfor hovedinngangen har et enormt pressekorps ventet hele natten for å få et glimt av den tidligere praktikanten i Det hvite hus. Lewinsky ble derfor kjørt til en av bygningens bakdører der hun ble mottatt av en kvinnelig bekjent.

Tror hun løy

Forhøret forgår bak lukkede dører, men det er forventet at Lewinsky vil innrømme at hun løy da hun under tidligere avhør benektet å ha hatt sex med Clinton.

Amerikanerne er derimot mer spente og usikre på om Monica under ed vil fortelle at presidenten har tvunget henne til å lyve om deres forhold. Dersom hun gjør dette vil USAs leder få store problemer med sin troverdighet.

President Clinton skal forklare seg i Det hvite hus 17. august.

Det er foreløpig ikke klart hvor lang tid avhøret av Monica Lewinsky vil ta. Til sammenligning brukte Linda Tripp åtte dager på å beskrive sin tidligere venninne Monicas forhold til Clinton, men partene i rettssalen håper Lewinsky kan komme med en myere raskere forklaring.

Monica Lewinsky ankommer rettsbygningen for å avgi forklaring.<br>