Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forikringsbransjen ut i streik

Fra i dag av streiker de forsikringsansatte. Finansforbundet truer med opptrapping av streiken og arbeidsgiverne lover i så fall lockout.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjøl etter mekling på overtid klarte ikke partene å bli enige. Fra tordsag morgen vil 6020 ansatte tas ut i streik, og det vil ramme de fleste forsikringsselskapene.

- Det vil være folk på jobb, men publikum vil nok merke at det tar lenger tid med å få forsikringer og med skadeoppgjør. Vi vil allikevel ikke la det gå ut over liv og helse, sier forbundsleder i Finansforbundet, Jorun Berland til na24.no.
 
Finansforbundet sitt hovedkrav er forhandlingrett på tjenestepensjon og personalforsikringer.

Truslene om en langvarig streik fra de ansatte møtes med en lovnad om lockout fra arbeidsgiverne.

- Vi regner med en opptrapping 12. juni. Da har også arbeidsgiver varslet lockout, og 24.000 finansansatte vil være ute av arbeid. Fra den dagen stopper Finans-Norge opp, sa Berland til na24.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling