Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forkaster anke fra «sigøynerkongen»

René Karoli (56) forblir fengslet for våpentrusler.

SIKTET: René «Roma» Karoli er siktet for våpentrusler. Truslene skal ha pågått over tid, og Karoli sitter nå varetektsfengslet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SIKTET: René «Roma» Karoli er siktet for våpentrusler. Truslene skal ha pågått over tid, og Karoli sitter nå varetektsfengslet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Den selvutnevnte «sigøynerkongen» René Karoli (56) ble 21. september varetektsfengsling i fire uker for trusler med skytevåpen.

Han skal ha kommet med flere trusler, blant annet over sosiale medier.

Den aktuelle trusselsaken blir satt i sammenheng med en langvarig og pågående konflikt med en annen familie tilknyttet rommiljøet i Oslo.

Hevder han er i fare

Karoli anket fengslingen i Oslo tingrett. Borgarting lagmannsrett kom imidlertid til samme resultat som tingretten, og forkaster anken.

«Siktede har ikke benektet å ha fremsatt trusler, men anfører at han har handlet i «preventivt nødverge». Siktede viser til at det er en sterk og langvarig konflikt mellom to familier som ligger under, men at politiet ikke tar siktedes bekymring - for å bli utsatt for fysiske angrep - på alvor», heter det i kjennelsen fra Borgerting lagmannsrett.

De understreker at det pågår en rekke avhør i saken, og frykter at Karoli vil forsøke å unndra bevis.

Han har nekter straffskyld i saken, og begjærte seg løslatt i tingretten.

Alvorlige trusler

Politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen beskrev overfor Dagbladet at det var snakk om alvorlige trusler over tid mot en gruppe mennesker.

Han bekreftet i helga at de har beslaglagt en våpenliknende gjenstand i saken.

Karolis forsvarer, advokatfullmektig Per Bjørnar Helgestad, fortalte Dagbladet at Karoli nekter straffskyld.

- I den grad det har skjedd noe kriminelt, mener han det er merkelig at det ikke har skjedd flere pågripelser, sa Helgestad.

Både René «Roma» Karoli og broren Alex «Dolla» Karoli hevder de har tittelen som «sigøynerkonge» etter at faren deres Polykarp Karoli gikk bort i 2001.

Karoli er et av overhodene i det norske romfolk-miljøet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media