Forkaster Frps fengselsutspill

Høyre tar avstand fra forskjellsbehandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet mener at Norge bør kjøpe fengselsplasser for soning i andre land og tildele plassene til ikke etniske nordmenn. Høyre forkaster utspillet.

Justispolitisk talsmann for Frp Jan Arild Ellingsen mener kjøp av fengselsplasser i utlandet kan få ned soningskøene.

- Da kan private bygge for oss i utlandet, og vi kan leie fengselsplasser etter behov. For oss vil det selvfølgelig være primært at dette gjelder kriminelle som er dømt i Norge, men som ikke er etniske nordmenn, sier Ellingsen til NRK.

Utspillet blir møtt med forargelse hos opposisjonskollega Høyre.

- Frp tegner her et bilde av at det er nordmenn med bakgrunn fra andre land som skal sone andre steder. Jeg er opptatt av at mennesker med norsk statsborgerskap behandles likt som andre norske borgere. Å dele opp statsborgerskap i ulike grupper holder bare ikke, sier Høyre-leder Erna Solberg til NTB.

Hun mener Frp her sender helt feil signaler til innvandrerbefolkningen i Norge.

- Jeg forutsetter at Frp rydder opp i dette og at utspillet ikke er et spørsmål om å forskjellsbehandle mennesker med norsk statsborgerskap. Alle norske statsborgere har like rettigheter, konkluderer Solberg.

(NTB)

- Rydd opp: Erna Solberg (H) reagerer sterkt på Frps soningsforslag. Til høyre: Frp-formann Siv Jensen. Foto: SCANPIX
- Rydd opp: Erna Solberg (H) reagerer sterkt på Frps soningsforslag. Til høyre: Frp-formann Siv Jensen. Foto: SCANPIX Vis mer
Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer