Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forkaster protestene: homofili er fortsatt ulovlig

Verdens største demokrati nekter to personer av samme kjønn å ha sex.

Foto: AFP PHOTO/Dibyangshu SARKAR/FILES.
Foto: AFP PHOTO/Dibyangshu SARKAR/FILES. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Indisk høyesterett fastslo i desember at det er ulovlig for to personer av samme kjønn å ha sex i India, selv om en lavere domsinstans kom til motsatt konklusjon for fire år siden.

Nå nekter høyesteretten å gjennomgå det opprettholdte forbudet fra desember i fjor.

Statlige advokater og aksjonister krevde en gjennomgang av desember- avgjørelsen, men to dommere forkastet den innsendte begjæringen, skriver The Guardian.

- Krenker folkeretten FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay, sier at avgjørelsen representerer «et betydelig skritt bakover for India» og at «det krenker folkeretten».

Aksjonistene som kjemper for homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle i verdens største demokrati sa tirsdag at de ville fortsette kampen, selv om deres muligheter nå er begrenset.

- Ikke lett Shaleen Rakesh, en aktivist, sier at avgjørelsen var «fryktelig skuffende, men ikke uventet», og legger til:

«Samfunnets prioriteringer er å holde hodet oppe og vedlikeholde egen tro og identitet. Det er ikke lett å leve i et land hvor du blir kriminalisert.»

Opposisjonen, Bharatiya Janata-partiet, som har røtter i dypt konservative hinduistiske religiøse og kulturelle organisasjoner, har støttet gjeninnføringen av forbudet, og partiet er i dag ledende i meningsmålingene.

Loven er for øvrig 148 år gammel og stammer fra tida da India var en britisk koloni.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!