Manshaus-saken

Forklarer drapet på stesøsteren

Rettssaken mot Philip Manshaus (22) er i gang.

NEKTER: Terror- og drapstiltalte Philip Manshaus (22) erkjenner ikke straffskyld for drapet på stesøsteren Johanne Ihle-Hansen (17) og angrepet på Al-Noor-moskeen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA/OSLO (Dagbladet): - Jeg tok med utstyret jeg trengte, låste ut våpnene av skapet, gikk inn på rommet til Johanne, med den hensikt å drepe, og dro så videre til moskeen, forklarer Philip Manshaus (22) i vitneboksen.

Han beskriver drapet på stesøsteren Johanne Ihle-Hansen (17) 10. august i fjor. 22-åringen forteller at han ventet til stemoren hadde dratt fra huset på Eiksmarka ca. klokka 14.15.

- Jeg rettet våpenet mot henne, denne lettkalibrede salongrifla, og sa «nå er det nok». Så skjøt jeg disse fire skuddene, for å drepe henne så fort som mulig.

Manshaus forteller at stesøsteren ble oppmerksom på at han kom bevæpnet inn på rommet hennes før han avfyrte de fire skuddene - etter at rifla først hadde klikket.

- Ville gjort det igjen

I tillegg til drapet er 22-åringen tiltalt for terrorangrepet i Al-Noor-moskeen i Bærum samme dag.

I dag startet rettssaken i Asker og Bærum tingrett. Manshaus har erkjent drapet og angrepet, men nekter straffskyld og påberoper seg isteden nødrett.

Da tiltalen ble lest opp i retten, gjentok Manshaus at han ikke erkjente straffskyld for drapet og terrorhandlingen. På spørsmål fra aktor Johan Øverberg om han ville gjort handlingene igjen, er svaret ja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer