Corona-pandemien

Forklarer nytt tiltaksgrep

Statsminister Erna Solberg letter på tiltak knyttet til barn, unge, studenter, arrangementer og utenlandske arbeidere. For å gjøre dette måtte hun begrense skjenking med to timer.

ÅPNING: Det åpnes opp for barn og unge, men det er fortsatt en dugnad, sier Erna Solberg til Dagbladet. Video: Ivan Larsson / Frode Andresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag kunngjorde statsminister Erna Solberg at regjeringen nå letter på enkelte smitteverntiltak knyttet til barn, unge og studenter. De endrer også kravet for fastmonterte seter, et grep som åpner for større arrangementer i langt flere lokaler, samt at de åpner for at bedrifter kan hente nødvendig arbeidskraft fra utlandet.

Lettelsene kunne de utføre ved å begrense skjenking med to timer, til klokka 22.00 i stedet for 00.00.

- Stemmer det at dere begrenser skjenking med to timer for å kunne lette på andre tiltak?

- Ja, og det handler om summen av aktivitet. Jo lenger man har åpent, jo større er sannsynligheten for at man får mer smitte av kveldsaktiviteten, bekrefter statsminister Solberg overfor Dagbladet.

Henger på greip

Helseminister Bent Høie påpeker at det var Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet som rådet regjeringen til å stramme inn på skjenkingen.

- De gir oss råd i tråd med regjeringens prioriteringer, som dreier seg om barn og unge. Helsemyndighetene sier at i den smittesituasjonen vi er i nå, må vi stramme inn på noen områder for å kunne gjennomføre lettelser for barn, unge og studenter. Skjenking utover kvelden er et risikoområde, som vi har strammet litt inn på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer