Manshaus-saken

Forklarer rasehatet

Tinder-suksess var alternativ til vold for Philip Manshaus (22).

TILTALT: Philip Manshaus (22) er tiltalt for å ha drept stesøsteren Johanne Ihle-Hansen (17) og for terrorangrep på Al-Noor-moskeen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TILTALT: Philip Manshaus (22) er tiltalt for å ha drept stesøsteren Johanne Ihle-Hansen (17) og for terrorangrep på Al-Noor-moskeen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Draps- og terrortiltalte Philip Manshaus (22) er på andre dag av sin forklaring i Asker og Bærum tingrett. Hans forsvarere spør ham ut om blant annet hans meninger om «raser».

- Hvis vi skal sikre mangfold, er det svært viktig å skille de ulike rasene. Det vi blir fortalt i Europa, er å blande. Til slutt får vi en monokultur, en blanding av alt sammen, forklarer 22-åringen, og fortsetter:

- En regnbue er vakker fordi alle fargene er separate. Men hvis vi blander, får vi en svart, stygg brunaktig masse som er uhyggelig å se på.

- Måtte fjernes

Manshaus har tidligere forklart at drapet på stesøsteren, Kina-adopterte Johanne Ihle-Hansen (17), var motivert av at hun var del av det han har kalt «gul gjørme». Angrepet på Al-Noor-moskeen utførte han fordi han mener muslimer driver «demografisk krigføring».

Elisabeth Hagen, bistandsadvokat for drapsofferets mor, påpeker at Johanne var adoptert og ikke selv hadde valgt å komme til Norge. Det spiller ingen rolle for Manshaus.

- Det som spiller en rolle for meg, er at disse menneskene fjernes. Jeg setter mitt folk foran andre folk, konstaterer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer