Forklarer seg iskaldt om drapene på Utøya

- Hundre stemmer i hodet mitt sa at jeg ikke skulle gjøre det.

ROLIG: Anders Behring Breivik er iskald og rolig når han snakker om de grufulle hendelsene på Utøya. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ROLIG: Anders Behring Breivik er iskald og rolig når han snakker om de grufulle hendelsene på Utøya. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka kvart på to i dag begynte terrortiltalte Anders Behring Breivik å forklare seg om drapene på Utøya.

- Jeg vil nesten anbefale alle som ikke trenger å høre på at de ikke hører på, for det kommer til å bli noen grusomme skildringer, sier han, før han begynner å fortelle.

Massedrapsmannen begynner litt nølende, men forholder seg ellers like rolig til denne delen av utspørringen som han har gjort i mesteparten av rettssaken hittil.

Redd for å bli fersket Breivik forklarer at han parkerte bilen litt forbi fergeleiet i Utvika, og at han gikk ut av bilen fordi det kom to personer gående mot bilen og han var redd for at noen skulle se noe mistenkelig utstyr. Han forklarer at han var bekymret for om han skulle bli tatt for å være en falsk politimann, og at han forberedte seg mentalt på hva som skulle skje hvis han ble fersket.

Han fortalte at han var blitt plassert ut av rutinemessige årsaker etter terrorangrepet i Oslo.

Da ferga «Thorbjørn» ankom, gikk Breivik for å møte Monica Bøsei («Mor Utøya»), som spurte hvorfor Utøya ikke var blitt informert om at det skulle sende en politimann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer