Forklaringer spriker

Den 57 år gamle drosjesjåføren som er siktet for å ha voldtatt en passasjer i Oslo nekter for at han har gjort det. Kvinnen hevder hun ble voldatt i bilen til sjåføren i en skolegård i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forklaringene til de to om hva som har skjedde under drosjeturen er motstridene på svært sentrale punkter, sier politiadjutant Elisabeth Ramstad til Dagbladet :på nettet.

Skulle hjem

Kvinnen satte seg inn i drosjen i Oslo sentrum og ba om å bli kjørt hjem til sin leilighet på Frogner. I stedet for å bli kjørt hjem skal sjåføren ha parkert bilen i skolegården på Hartvig Nissen videregående skole, og voldtatt kvinnen i baksetet av bilen. Hun skal ha kommet seg løs og rømt ut en av bakdørene bilen.

Kvinnen husket drosjenummeret, og kontaktet politiet kort tid etter. Oslo Taxi bisto politiet med å spore opp drosjen via et satelitt-navigasjonssystem.

Avhør

- 57-åringen nekter for å ha voldtatt kvinnen, slik han er siktet for.

- Erkjenner han å ha hatt sex med henne?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere nå, svarer Ramstad.

Kjørte kvinnen

Drosjesjåføren innrømmer at han kjørte kvinnen den aktuelle natten på tidspunktet voldtekten skal ha skjedd.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som var ved Hartvig Nissen videregående skole på Briskeby i tidsrommet 03.20 og 03.45 natt til søndag.

Varetektsfengsling

Først i morgen tar politiet stilling til om sjåføren skal framstilles for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett. De tekniske undersøkelsene av drosjen er ferdig, men resultatet av undersøkelsene er ikke klare ennå.

De to passasjerene som satt i bilen da drosjesjåføren ble pågrepet er nå sjekket ut av saken.

Den 57 år gamle siktede sjåføren var tilknyttet Oslo Taxi som reservesjåfør, og kjørte vanligvis i helgene. Han hadde gyldig kjøreseddel utstedt av politiet.