Forkullede lik i Kosovo

Nederlandske NATO-soldater har funnet de forkullede levningene av minst 20 kosovoalbanere i landsbyen Velika Krusa i Kosovo. NATO venter å finne flere lik i nabolaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det meldte det nederlandske nyhetsbyrået APN i dag. Det var soldater fra Kosovos frigjøringshær UCK som tipset NATO-soldatene om stedet i går. Landsbyen ligger like ved byen Prizren sørvest i provinsen.

EN UCK-kommandant fortalte at to andre hus i Velika Krusa inneholder flere drepte kosovoalbanere. I et av dem skal det ligge 11 barn, og i det andre 30 eldre menn.

Bekreftet

En NATO-talsmann i Pristina bekreftet funnet i Velika Krusa, men kunne ikke si nøyaktig hvor mange døde det var.

- Det er et utbrent hus hvor det er oppdaget forkullede lik, sa talsmann Robin Clifford.

Et koordineringsteam fra FNs krigsforbryterdomstol i Haag er på vei til Kosovo for å sikre bevis for etterforskerne som kommer senere. Soldatene vil holde vakt til de kommer fram.<

Arkans menn

Øyenvitner sier til AFP at de døde er kosovoalbanske menn som ble brent levende av Arkan og hans Tiger-milits. Morderne bar militsens emblem, sier de.

Men Arkan benektet tirsdag hardnakket at han eller hans menn var innblandet.

- Jeg er ikke ansvarlig. Jeg var ikke i Kosovo, ikke en eneste av mine menn var i Kosovo, sa han til Sky News.

Arkan (45) er tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten av krigsforbryterdomstolen. Han er tiltalt for å ha drept 250 menn i den kroatiske byen Vukovar i 1991.

(NTB-Reuters-AFP)