Forlanger løsepenger for gislene

Gisseltakerne på Filippinene forlanger nå løsepenger for de 21 gislene som ble tatt til fange 23. april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abu Sayyaf-geriljaen har formidlet krav om løsepenger til regjeringens forhandlere på Filippinene, melder en lokal fjernsynsstasjon ifølge NTB. Pengebeløpet gisseltakerne har krevd er foreløpig ikke kjent.

Store styrker

Tidligere i dag ble det kjent at de 400 soldatene fra Abu Sayyaf-geriljaen har fraktet de 21 gislene dypere inn i den filippinske jungelen. Det har vært antydet at den filippinske hæren har gjort vondt verre ved å være tilstede med store styrker i området på øya Jolo der gisseltakerne og gislene er.

- Det er viktig ikke å sende gale signaler. Vi har bedt hæren om å gå et annet sted så lenge vi forhandler, sier Robert Aventajado, som leder forhandlingene med geriljaen.

Foreløpig har hæren og politiet ikke klart å omringe Abu Sayyaf og gislene deres.

Én syk - én gravid

Gislene har sagt de vil overveie å frigi den tyske kvinnen Renate Wallert. Kvinnen skal være alvorlig syk. Det ser likevel ut til å ta tid før tyske representanter kan nå fram i forhandlinger for å få frigitt kvinnen. Et annet av gislene, en kvinne fra Sør-Afrika, skal være gravid.

Representanter fra hjelpeorganisasjonen Røde Halvmåne er kommet til Jolo, og det er håp om at disse hjelpearbeiderne kan få komme inn til gislene.

Filippinenens utenriksminister Domingo Siazon sa onsdag at det kunne ta lengre tid enn forventet å få frigitt den tyske kvinnen, og kanskje flere vil det ta uker før de andre gislene kan ha noe håp om å vende hjem.

Tyskere ikke skremt

Selv om en av deres landsmenn lider under å være tatt til gissel på Filippinene, påvirker ikke dette tyskeres ferieplanernevneverdig.

I en meningsmåling sier tre av fire tyskere, ifølge avisa Die Welt, at gisseldramaet ikke har noen innvirkining på ferieplanene deres. Bare 16 prosent av de spurte innrømmet at gisseldramaet med utenlandske turister i Asia påvirket deres personlige ferieplaner.