Forlanger svar fra Iran om steining

Støre vil ha klarhet rundt rapportene om steiningen av Jafar Keyiani.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) forlanger svar fra Iran på meldingene om at Jafar Keyiani er steinet.

- Vi vet at det er kommet rapporter som går ut på at denne mannen er blitt steinet, men vi er nødt til å få dette bekreftet eller avkreftet, og vi arbeider med det gjennom vår ambassadør i Teheran, sier Jonas Gahr Støre til NTB mandag kveld.

Utenriksdepartementet innkalte mandag Irans ambassadør for å be om en forklaring på rapportene om steiningen av Jafar Keyiani.

Ambassadør Reza Faraji Rad kunne overfor statssekretær Liv Monica Stubholt verken bekrefte eller avkrefte om steiningen av Keyiani har funnet sted, men han lovet overfor norske myndigheter å undersøke saken, skriver UD i en pressemelding.

- Men vi har sagt at med de antydningene som er kommet, så må vi få svar, fremholder Støre, som sier det er vanskelig å antyde når svaret kommer, men at det må være mulig for iranerne å svare raskt.

- Iran kjenner vår holdning. Vi er prinsipielt motstandere av dødsstraff og tar sterkt avstand fra den barbariske straffemetoden som steining er, sier utenriksministeren videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer